• BIST 9677.86
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 27 °C

TÜMSİAD Üyelerine Asgari Ücret Semineri

TÜMSİAD Üyelerine Asgari Ücret Semineri
Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Trabzon Şubesi üyelerine yılbaşından itibaren yürürlüğe giren yeni asgari ücret uygulaması ile ilgili...

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Trabzon Şubesi üyelerine yılbaşından itibaren yürürlüğe giren yeni asgari ücret uygulaması ile ilgili bilgilendirme yapıldı..

Mali Müşavir Murat Üçüncü, seminerde 2016 yılı Mart ayından itibaren asgari ücrette devletin sigorta ödemelerinde işverenleri 100 TL destekleyeceğini söyledi. 100 liralık asgari ücret desteğinden yararlanabilmek için 2016 yılında Aylık Prim ve Hizmet Belgesi'nin (APHB) yasal süresi içinde verilmesi gerektiğine vurgu yapan Üçüncü "Ancak, prim veya idari para cezası bulunması, işverenin destekten yararlanmasına mani olmayacak. 2016 yılında kurulan şirketlerde ise destekten yararlanabilmeleri için prim ve idari para cezası borcu bulunmaması koşulu aranacak. 2016 yılı içerisinde açılan iş yerleri çalıştırdıkları bütün işçiler için bu desteklerden yararlanabilecek. Fakat 2016 yılından önce açılan iş yerleri teşvikten yararlanacak kişi sayısı belirlenirken, bir önceki yılın aynı ayında brüt ücreti 2 bin 550 liranın altında olan işçi sayıları dikkate alınacak. Üzerinde ücret alanlar için destek ödemesi yapılmayacak. Bu seneki işçi sayısı geçen sene çalıştırılan işçi sayısının altıda ise ödeme yapılacak, üzerinde ise geçen yıl çalıştırılan işçi sayısı desteklenecek" dedi.

Üçüncü, asgari ücret desteğinden yararlanmak için işverenlerin başvuruda bulunmalarına gerek olmadığını, öngörülen şartlara haiz her işverenin doğrudan desteklerden yararlanacağını sözlerine ekledi.

TÜMSİAD Şube Başkanı Mehmet Atmaca ise işletmeler olarak büyümek istediklerini ve kalifiye elemana ihtiyaçları olduklarını söyledi. Atmaca, 2016 yılından önce kurulan işyerlerinin elemen sayıları arttığında desteklerden faydalanması gerektiğini vurguladı.

TÜMSİAD Üyelerine Asgari Ücret Semineri

TÜMSİAD Üyelerine Asgari Ücret Semineri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim