• BIST 9104.98
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Tümer Metin: Lucescu kötü bir insan, iyi bir hocaydı

Tümer Metin: Lucescu kötü bir insan, iyi bir hocaydı
Eski Futbolcu Tümer Metin ve Uğur Boral, Goal'in haftalık söyleşisine katıldı.

Eski Futbolcu Tümer Metin ve Uğur Boral, Goal'in haftalık söyleşisine katıldı. Söyleşide konuşan Tümer Metin, bu yıl süper ligde şampiyonluğa en yakın takım olarak Beşiktaş'ı gördüğünü söyledi. Metin, "Lucescu mesela Lucescu'ya herkes iyi insan diyor. Lucescu bence kötü insan ama iyi bir hocaydı. Lucescu çok iyi bir hocaydı." dedi.

Eski Futbolcu Tümer Metin ve Uğur Boral, Zorlu Performans Sanatları Merkezi (PSM) tarafından düzenlenen dünya futbol tarihine damga vuran futbolcular ve futbola dair yaklaşık 300 parçadan oluşan GOAL! İsimli serginin haftalık söyleşisine katıldı. Geçmişe dair anılarını paylaşan ikili, moderatör ve futbolcuların sorularını cevapladı.

Milli takımda Euro 2016'da Fatih Terim'in ekibinde görev alacağını söyleyen Tümer Metin, "Fatih hocayla birlikte Nihat Kahveci, ben ve Tuncay Şanlı beraber olacağız. Hocayla oyuncu arasındaki köprü diyebilirsiniz, 2008'i yaşayan ruhu oraya enjekte etme diyebilirsiniz, biz kendi aramızda buna hocanın tabiriyle teknik destek diyoruz. 2106'da hem mücadele edeceğiz hem iyi oynayacağız. Denersiniz olur ya da olmaz. Sizde heyecan var mı dediniz bende heyecan yok. Hazırız çünkü. Daha da hazır olacağız ve deneyeceğiz. Şu kadar endişem yok iyi görüntü çıkmayacağından. Ama olmayabilir oraya gelen herkes istiyor bunu. Ama olması için her şeyi vereceğiz." dedi.

DAVİD BECKHAM BENİM NAZARIMDA FUTBOLCU DEĞİL UĞUR BORAL'IN DAHA FAZLA MEZİYETİ VAR

Arda Turan'ın İspanya'daki performansı nedeniyle Türkiye'de eleştirilmesinin doğru olmadığını savunan Tümer Metin, "Arda, İspanya'da aldığı eleştirinin kat be kat fazlasını Türkiye'de alıyor. Biz bayılırız bu işe. Sanki başka Arda'mız varmış gibi bayılırız. Giderken gururlandığımız kadar öfkemiz daha fazladır bizim. Ben David Beckham'a karşı iki maç oynadım. Benim nazarımda futbolcu değil. Futbolcu meziyeti olarak söylüyorum. Uğur'un daha fazla yeteneği var. Ya şimdi bunu şöyle alırsın Tümer Metin Uğur Boral'ı David Beckham "la karşılaştırdı. Başka bir şey söylüyorum ama bir dünya markası yarattılar. Meziyet olarak dünya çapındaki isimlerden kat be kat geridedir bana göre ama biz Arda gitti gururumuz her şeyimiz, Arda kötü oynuyor tukaka. Çok çabuk yapıyoruz bunu. Başka Arda mı var arkadaşlar?" ifadelerini kullandı.

ARAGONES BENİM GÖRDÜĞÜM EN KÖTÜ HOCAYDI

Aragones'in hayatında gördüğü en kötü hoca olduğunu söyleyen Tümer Metin, "Bana özel isimlerle çalışma imkanı geldi kariyerim boyunca. Daum'u, Tigana'sı, Lucescu, Zico, Aragones bir Mourinho'yla çalışmamışız. Hepsi bir şey katıyor. Ben hocanın takım üzerindeki katkısının yüzde 51 olduğuna inananlardanım. Şimdi Aragones Avrupa Şampiyonluğu'nun ardından Fenerbahçe'ye geldi ama rahmetlinin arkasından konuşmak gibi olmasın ama benim gördüğüm en kötü hocalardan bir tanesiydi. Bu kadar iletişim yoksunu bir hoca görmedim. Türk oyuncusu iletişim olmaza biz adım atamayız. Aragones en kötüsü diyebilirim. Bunun dışında doğru jenerasyonda doğru hocalar iyi iş yaptılar. Lucescu mesela Lucescu'ya herkes iyi insan diyor. Lucescu bence kötü insan ama iyi bir hocaydı. Lucescu çok iyi bir hocaydı. Hep derler ya nasıl hoca? Çok iyi insan. Benim babam da iyi insan ama iyi bir hoca değil." diye konuştu.

BEŞİKTAŞ'IN KALAN 6 HAFTADA BU AVANTAJI BIRAKACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM

Moderatör'ün bu yıl süper ligde kim şampiyon olur? Şeklindeki sorusuna Metin, "Samimi olarak cevap vereceğim. Çok büyük bir avantaj yakaladı Beşiktaş. Kalan altı haftalık süreçte bu avantajı bırakacağını düşünmüyorum. Bunu sahadaki fiziki şartlar açısından da söylüyorum. Yani Fenerbahçe'nin yakaladığı futbol ivmesiyle Beşiktaş'ın yakaladığı rüzgar aynı değil. Biraz Beşiktaş'ın arkasında duruyor. Zor iki maçlık periyot. Sanıyorum 30. Hafta netleşmiş olur her şey." Şeklinde cevap verdi.

UĞUR BORAL: ZİCO'NUN GÖNDERİLMESİ BİZİ ÇOK ETKİLEMİŞTİ

Bir taraftarın Zico'nun gönderilmesinin takımı etkileyip etkilemediğiyle ilgili sorusuna ise Uğur Boral şöyle cevap verdi. "Bende rüzgarın Beşiktaş'ın arkasında olduğunu düşünüyorum. Zico o sene 8 tane Brezilyalının olduğu takıma cuk diye oturdu. Zico'nun gitmesi bizi çok etkilemişti. Takım hocasıyla birlikte birlikteliği uyumu yakalamıştı. Nitekim başarılı olmuştu. Zico'nun başarılıyken gönderilmesi ve hemen akabinde tam tersi bir Aragones'in gelmesi o sene Fenerbahçe'nin en kötü olduğu sezonu yaşattı. "

Cihan

Tümer Metin: Lucescu kötü bir insan, iyi bir hocaydı

Tümer Metin: Lucescu kötü bir insan, iyi bir hocaydı

Tümer Metin: Lucescu kötü bir insan, iyi bir hocaydı

Tümer Metin: Lucescu kötü bir insan, iyi bir hocaydı

Tümer Metin: Lucescu kötü bir insan, iyi bir hocaydı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim