• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Tümed’den, ‘Rahmete Vesile Peygamber’e Konulu Mektup Yarışması

Tümed’den, ‘Rahmete Vesile Peygamber’e Konulu Mektup Yarışması
Tüm Eğitim Çalışanları Derneği (TÜMED) tarafından, "Peygamber Sevgisi" adı altında düzenlenen şiir yarışması bu yıl, "Rahmete Vesile Peygamber'e...

Tüm Eğitim Çalışanları Derneği (TÜMED) tarafından, "Peygamber Sevgisi" adı altında düzenlenen şiir yarışması bu yıl, "Rahmete Vesile Peygamber'e adlı mektup yarışması olarak değiştirdi.

TÜMED Başkanı Metin Dönmez ve yönetim kurulu üyeleri, bu yıl ki yarışma ile ilgili basın açıklaması yaptı. Başkan Metin Dönmez, iki yıl boyunca üst üste şiir yarışması düzenlediklerini belirterek, bu yıl yarışmada değişiklik yaptıklarını kaydetti.

Metin Dönmez konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Eğitim alanındaki öğrencilerin, öğrenci velilerinin ve eğitim ile ilgili tüm elemanların, eğitim hayatları boyunca, psikolojik ve sosyal içerikli iletişimlerini güçlendirmek ve eğitim danışmanlığı yapmak amacıyla derneğimiz kuruldu.

Manevi değerlerimizin yaşanması ve yaşatılması, yeni nesillerin bu düstur üzere yetiştirilmesi, mevzuya bahis konusu olan değerlerimizin özümsenmesi temel ilkemizdir. Bu ilkeden hareketle derneğimiz; geçen yıl ve önceki yıl yapmış olduğu "Peygamber Sevgisi" konulu şiir yarışmasını bu yıl mektup yarışması olarak gerçekleştirecektir. Adıyaman İl ve ilçelerinin tamamını kapsayacak şekilde düzenlediğimiz "Rahmete Vesile Peygamber'e (S.A.V.) konulu mektup yarışmasının afişleri ve el ilanları bütün okullarımıza gönderildi. Mektup yarışması ortaokul öğrencileri arasında yapılacaktır. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri, Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed'in (S.A.V.) dünyaya teşriflerinin miladi yıldönümüne rastlayan 23 Nisan 2016 tarihinde yapacağımız Kutlu Doğum etkinliğinde verilecektir. Yarışmada dereceye giren öğrencilerimize çeşitli teşvik ödüllerinin yanında; birinciye 1 adet Cumhuriyet altını, 2.'ye 1 adet yarım altın ve 3.'ye de 1 adet çeyrek altın verilecektir. Mektup yarışmasının başvuru yerleri ortaokul müdürlükleridir. İlçe merkezinden yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerimiz 4 Mart 2016, İl merkezinden yarışmaya katılacak öğrencilerimiz ise 11 Mart 2016 tarihine kadar başvurularını okul müdürlüklerine yapabilecektir" dedi.

Dönmez, açıklamasının devamında Bayırbuçak Türkmenlerine yapılan saldırıya da değinerek, "Bugün halkı Müslüman olan ülkelerde ve bilhassa Bayırbucak Türkmenlerine yapılan zulmü ve insanlık dışı katliamları nefretle kınıyoruz. Müslümanların içinde bulunduğu bu zor durumun temel sebebi; Hazreti Peygamber'in (SAV.) rahmet yüklü mesajlarının, bugüne ve yarına bakışının doğru anlaşılamamasıdır. Bugün insanlık olarak intikamı, nefreti, kan dökmeyi önceleyen çağrılara değil, Peygamber Efendimiz'in (SAV.) merhamet, vicdan, adalet, hak ve hakikat yüklü çağrılarına ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Tümed’den, ‘Rahmete Vesile Peygamber’e Konulu Mektup Yarışması

Tümed’den, ‘Rahmete Vesile Peygamber’e Konulu Mektup Yarışması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim