• BIST 9685.43
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C
  • İzmir 27 °C

Tüm Türkiye’ye 4.5g Sinyali Gönderildi

Tüm Türkiye’ye 4.5g Sinyali Gönderildi
Turkcell, dün akşam düzenlenen 4.5G'ye geçiş tanıtımında Türkiye'nin her noktasına şebeke sinyali gönderdi.

Turkcell, dün akşam düzenlenen 4.5G'ye geçiş tanıtımında Türkiye'nin her noktasına şebeke sinyali gönderdi.

Cep telefonunda yeni dönem 1 Nisan itibariyle başladı. İnternetin 10 kat hızlandığı çekim gücünün arttığı 4.5G dönemine dün akşam start verildi. Turkcell, 4.5G'ye geçiş tanıtımı kapsamında dün akşam Türkiye'nin tüm bölgelerine şebeke sinyali gönderdi.

Tanıtıma Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Turkcell'in kurucusu Mehmet Emin Karamehmet, RTÜK yetkilileri, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve davetliler katıldı. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, bölgelere sinyal gönderecek butonuna basarak 4.5G'ye geçişi tamamladı. Bölgelere birer birer gönderilen sinyallerin ardından Turkcell Yönetim Kurulu Üyeleri Genel Müdür Yardımcıları ve üst düzey çalışanlar birlikte şebeke butonuna basarak 4.5G'yi aktif ettiler. Tanıtım programında konuşan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, eskiden telefon sahibi olmak için senelerin beklendiğini, karaborsada telefonların satıldığını ve konuşabilmek için evler arasında paralel hatlar döşendiğini söyledi. O günlerden bugünlere gelirken çok yollar geçildiğini dile getiren Terzioğlu, "Öncelikle lokasyonları birbirine bağladık. PTT şubelerine gittik telefonla oralardan konuştuk. Ondan sonra haneleri birbirine bağladık. Binlerce lokasyondan milyonlarca haneyi birbirine bağlamaya başladık" dedi.

"NESNELERİ BİRBİRİNE BAĞLAYACAK ALT YAPI KURDUK"

Yeni dönemde sadece insanları değil nesneleri de birbirine bağlayacak alt yapı kurduklarını belirten Terzioğlu, "Bugün sadece haneleri değil, insanları, cihazları, nesneleri birbirine bağlayacak alt yapı kurduk. Bu, 100 milyon değil 1 milyar değişik unsuru bir araya getirecek bir alt yapıdır. O yüzden bugün Türkiye açısından çok heyecan verici bir gün. Bugünü yaşayabilmek için uzun zaman bekledik . Geçen sene tam bugün Türkiye'de elektrikler kesildi. Bütün Türkiye kapkaranlıktı. Sadece Van'da bir ufak yer İran'dan elektrik aldığı için aydınlıktı İşte bugün burada bütün Türkiye'yi bambaşka bir ışıkla aydınlatmaya başlayacağımız gün" şeklinde konuştu.

Terzioğlu, Turkcell'in Maltepe Operasyon Merkezi'ne canlı bağlantı yaparak orada yaşanan heyecanı ve devam eden çalışmaları davetlilere izleterek son gelişmeler takip etti. Beyoğlu'nda bulunan Turkcell'in eski binasında ışık şovlarını canlı izleten Terzioğlu, "Tüm çalışma arkadaşlarıma ve mühendislerimize teşekkür ediyorum" dedi. Daha sonra Terzioğlu, tüm bölgelere sinyal gönderme işlemini başlattı. Turkcell'in kurucusu Mehmet Emin Karamehmet ile Akdeniz Bölgesi'ne şebeke sinyali gönderdi. Ardından yönetim kurulu üyeleri, genel müdür yardımcıları ve üst düzey çalışanlarla birlikte Turkcell adına tüm Türkiye'de 4.5G kullanılabilir hale getirildi. Turkcell'den yapılan açıklamada Turkcell'lilerin 4.5G'nin aktif olduğu ilk dakikadan itibaren yoğun ilgi gösterdiği ve 3 dakika içerisinde 4.5G'yi aktif hale getiren kullanıcı sayısının 1 milyonu aştığı bildirildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim