• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Tulumba BAT-çık Projesinde Sona Gelindi

Tulumba BAT-çık Projesinde Sona Gelindi
Mersin'in trafik sorununu büyük ölçüde rahatlatacak olan Tulumba Bat-Çık Projesi'nde sona yaklaşıldı.

Mersin'in trafik sorununu büyük ölçüde rahatlatacak olan Tulumba Bat-Çık Projesi'nde sona yaklaşıldı. Yağmur suyu tahliyesinde kullanılacak olan pompa istasyonlarının montajı devam ederken, yakında trafiğe açılacak olan alt geçidin asfaltlama çalışmalarına başlandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Tulumba Bat-Çık Projesi'nde beton inşaatının büyük bir kısmı tamamlanırken teknik altyapı çalışmaları da hızlandı. Yağmur suyu tahliyesinde kullanılacak toplam 3 modüler sistem ve 9 pompadan oluşan istasyonların montajına başlandı. Bat-Çık inşaatının kuzeybatı - güneydoğu yönlerinde ve Silifke Caddesi girişinde üç tanktan oluşan modüler sistem pompa istasyonu, köprü altında biriken yağmur sularını yağmur suyu tahliye kanallarına taşıyarak alt geçitte su birikmesinin önüne geçecek.

CTP malzemeden yapılan modüler sistemde her bir tankta üçer adet pompa bulunacak. Her bir pompa saatte 360 metreküp suyu yağmur suyu drenaj kanallarına taşırken, iki pompa saatte 720 metreküp su boşaltabilecek. Sisteme kurulan üçüncü pompa ise yedek olarak bekletilecek.

3 Ocak 2016 tarihinde kuzey-güney ekseninin trafiğe açılması planlanan projede, alt geçidi oluşturan zeminin asfaltlama çalışmaları da bugün itibariyle başladı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 3 Ocak 2016'da kuzey-güney yönünde yürütülen çalışmaların tamamlanarak trafiğe açılacağını ifade ederek, "Tulumba Bat-Çık'ta sona yaklaştık. Çevre esnafımızın ve sürücülerimizin yaşadığı sıkıntıları iyi biliyor, yakından takip ediyoruz. Mersin trafiğinin nefes alması adına ekiplerimiz 24 saat çalışıyor. İnşallah yakın zamanda projeyi tamamlayarak ilk etapta kuzey-güney yönünü araç trafiğine açacağız" dedi.

Tulumba BAT-çık Projesinde Sona Gelindi

Tulumba BAT-çık Projesinde Sona Gelindi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim