• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Tulum Peyniri Çalıştayı Sona Erdi

Tulum Peyniri Çalıştayı Sona Erdi
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Tulum Peyniri Çalıştayı sona erdi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Tulum Peyniri Çalıştayı sona erdi.

Erzincan Valiliği Koordinasyonunda, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından organize edilen ve 2 gün süren Tulum Peyniri çalıştayı sona erdi. Programın kapanış konuşmasını yapan Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, çalıştaydan çıkacak sonucun Tulum Peyniri üretimine önemli derecede katkı sağlayacağını ifade etti.

Hilton Garden Otelde düzenlenen çalıştayın kapanış programına, Vali Süleyman Kahraman, Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜCİTA) Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu, dokuz ilin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı temsilcileri ile Üniversitelerden akademisyenler ve sektör temsilcileri katıldı.

Gerçekleştirilen grup çalışmalarının ardından konuşma yapan Vali Süleyman Kahraman Erzincan tulum peynirinin Türkiye'nin tulum peyniri olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti; " Gerçekten böyle bir çalıştaya ihtiyaç vardı. Bu Tulum peyniri Türkiye'nin tulum peyniridir. Bu peynirimize benzeyen obruk peyniri daha önce görev yaptığım Karaman'da vardı. Oda derilere basılıp 30 metre derinlikteki bir mağarada saklanıyor. Biz özellikle Erzincan tulum peynirini önemsiyoruz. Erzincan tulum peyniri Türkiye'ye mal olmuş bir peynirdir. Tulum peyniri, tüm Türkiye'de Erzincan tulum peyniri olarak anılıyor. Bu çalıştayda alınan kararların görüşleri ve takibi inşallah Erzincan Valisi olarak şahsım ve paydaş olan diğer arkadaşlar ile beraber yapacağız. Bugün burada yapılan çalıştay sonucunda sektör sorunlarına çözümler üretilerek verimin daha da artırılması için güzel fikirlerin ortaya çıktığına yürekten inanıyorum. Türkiye'nin her yerinden gelen hocalarıma ve uzmanlarımıza tecrübelerini bilgilerini ve görüşlerini bizler ile paylaştıkları için teşekkür ediyorum. Bu çalıştayın ilimiz için hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Vali Kahraman konuşmasının ardından çalıştaya katılan akademisyenler ve sektör temsilcileriyle hatıra fotoğrafı çektirerek, Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜCİTA) Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu'na Erzincan Tulum Peyniri ve Erzincan bakırı hediye etti.

Tulum Peyniri Çalıştayı Sona Erdi

Tulum Peyniri Çalıştayı Sona Erdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim