• BIST 9524.59
  • Altın 2526.18
  • Dolar 32.5817
  • Euro 34.5575
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Tüketiciyi koruyanlara ödül

Tüketiciyi koruyanlara ödül
İstanbul Tüketici Ödülleri Töreni ile tüketiciyi bilinçlendiren, onların haklarını korumaya yönelik çalışmalar yapan kişi ve kurumlarına ödüller...

İstanbul Tüketici Ödülleri Töreni ile tüketiciyi bilinçlendiren, onların haklarını korumaya yönelik çalışmalar yapan kişi ve kurumlarına ödüller verildi.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 11'incisi düzenlenen İstanbul Tüketici Ödülleri Töreni gerçekleştirildi. Törende tüketiciyi bilinçlendiren, onların haklarını korumaya yönelik çalışmalar yapan kişi ve kurumlara ödül verildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından her yıl düzenlenen törende ödüller dağıtıldı. Çeşitli kategorilerde belirlenen ödülleri alan ve tüketiciyi en iyi şekilde bilinçlendiren kişi ve kurumlar jüri tarafından belirlendi. Törende Tüketici Özel Ödülü'ne layık görülen Küçükçekmece Belediyesi'nin ödülünü Başkan Yardımcısı M. Besim Müftüoğlu aldı. Öte yandan Bilinçli Tüketici Ödülü ile tüketici haklarını savunan kişilere de ödüller verildi.

Kökten çözüm için sorunun kaynağına inilmesi gerektiğini vurgulayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı törende yaptığı konuşmada, "Bazı problemleri kaynağında çözebilmek ve aynı tip hatanın tekrarını önleyici tedbirler alabilmek ve problemlere hızlı çözüm ürettiğimizde sistem yaklaşımıyla tüm problemlerin benzerlerini de bu modelle çözebilecek bir anlayışla çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor" dedi. Baraçlı, zabıtaların bu konuda gerekli çalışmaları yaptığını belirterek, "Zabıtadaki hem çalışan arkadaşlarımız, hem bayanlarımız, hem erkeklerimiz fedakarca çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu

"Şikayetleri sıfırlama noktasında çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor"

Şikayetlerin en aza indirgenmesi için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Baraçlı, "Amaç burada da tüketiciyle ilgili, tüketicinin korunması hakkında kanuna istinaden satıştan kaçınma, fiyat etiketi ve ticari reklam yönetmeliği yönünden. Geçen yıl Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri yaklaşık 27 bin denetim yaptı. Tabi bu denetim ve gelen şikayetler üzerine de bizler hem şikayetlerin ortadan kaldırılması, hem de vatandaş odaklı bir hizmet anlayışı içerisinde de faaliyetlerimizi sürdürebilmek adına da bu şikayetleri sıfırlama noktasında çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim