• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Altay: HGS cezalarını, haklı olsanız bile ödeyin

Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Altay: HGS cezalarını, haklı olsanız bile ödeyin
Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Altay, "HGS cezalarını, haklı olsanız bile ödeyin, daha sonra makbuzla gidin hakkınızı arayın" dedi.

Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay, tüketicinin Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) cezasını öncelikle ödemek zorunda olduğunu belirterek, "Yarın icralık bir durum olduğu zaman bankalardan kredi çekeceğinde haksız yere ceza yediğini ispatlayamaz. Onun için HGS cezalarını, haklı olsanız bile yine de ödeyin, daha sonra makbuzla gidin hakkınızı arayın" dedi.

Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) üyesi de olan Altay, dernek olarak kendilerine müracaat eden sürücülerin, HGS'den kaçak geçiş yapmadıkları halde ceza aldıkları yönündeki şikayetleri olduğunu anlattı.

Altay, "HGS cezalarına vatandaş feryat ediyor. HGS'den kaçak geçiş yapan veya yapmayan sürücülerin en çok muzdarip olduğu konunun başında bazı cezaların uzun süre sonra kişilere bildirilmesi geliyor. Bize gelen müracaatlarda bir sürücü HGS'den geçiş tarihi Nisan 2014 olduğu halde cezanın 2015 Aralık ayında gelmesinden şikayetçi" diye konuştu.

Altay, 2 yıl önce Mersin'den geçmeyen bir sürücünün, kendisine bu ay ceza geldiğini belirttiğine değinerek, şunları kaydetti:

"HGS cezasından şikayetçi olan tüketiciler, ceza ne zaman yazılırsa yazılsın, ceza kendilerine tebliğ edildikten sonraki 15 gün içinde Sulh Ceza Mahkemelerine itiraz edebilirler. Tüketici, önce gelen cezayı ödemek zorunda. Yarın icralık bir durum olduğu zaman bankalardan kredi çekeceğinde haksız yere ceza yediğini ispatlayamaz. Onun için HGS cezalarını, haklı olsanız bile yine de ödeyin, daha sonra makbuzla gidin hakkınızı arayın."

Borcun ödenmemesi halinde tüketicinin mağdur olacağını ifade eden Altay, "Ceza kesilen aracın HGS'den geçtiğine dair kamera görüntüleri olması gerekiyor. HGS'nin olduğu yerden o kişinin geçip geçmediği mutlaka tespit edilir. Bilerek yapmıyorlar, mutlaka yanlışlık vardır" dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim