• BIST 9787.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Tuğsavul İlkokulu, ’Su Kaşifi’ Projesi İle Avrupa Yolunda

Tuğsavul İlkokulu, ’Su Kaşifi’ Projesi İle Avrupa Yolunda
Dünya'da 11 ülke ve 1635 okulun katıldığı, Türkiye'den ise 396 okulun iştirak ettiği Uluslararası Su Kaşifi Projesi'nde Tuğsavul İlkokulu başarılı...

Dünya'da 11 ülke ve 1635 okulun katıldığı, Türkiye'den ise 396 okulun iştirak ettiği Uluslararası Su Kaşifi Projesi'nde Tuğsavul İlkokulu başarılı çalışmalarıyla Avrupa yolunda ilerliyor.

Uluslararası yürütülen su kaşifi projesini çeşitli etkinliklerle, yaptığı organizasyonlarla, skeçler, tiyatrolar ve taşıdıkları dövizlerle halka anlatmaya çalışan Tuğsavul İlkokulu minikleri, Türkiye'nin ve İzmir'in gururu oldular. Su Kaşifi projesiyle ilgili yaptığı çalışmalarla Türkiye genelinde ilk sekize giren Tuğsavul İlkokulu öğrencileri, suyumuzu kurtarma adına öğretmenleri Zuhal Turhan önderliğinde yoğun bir çalışma temposu içinde çalışmalarına hız kesmeden sürdürüyorlar. Suyun dikkatli kullanımı ve atık suların, yağmur sularının nasıl değerlendirilmesi ile ilgili çalışmalar yürüten öğrencilerin sadece İzmir'in değil Türkiye'nin ve Dünya'nın su ihtiyacını nasıl karşıladığını, su kaynaklarını ve Dünya'mızın gelecekte muhtemel bir su sıkıntısı ile karşı karşıya olup olmadığını yetkililerle yaptıkları çalışmalarla ortaya koyuyorlar. Toplumun dikkatlerini bu yöne çekmeyi hedefleyen, bedenleri minik ama aklı büyük çocuklar, dikkat çekici organizasyonlarla bunu başardılar.

Projede profesyonel olarak 20 öğrenci, Gülcan Tosun, Nilgün Enver, Elif Özyurt ve Zuhal Turhan olmak üzere 4 öğretmen aktif rol alırken, Tuğsavul İlkokulu'nun tüm öğrenci, öğretmen ve idarecileri de bu zor yolculukta ekibi yalnız bırakmayarak sürekli onların yanlarında yer alıyorlar.

TÜRKİYE 11 ÜLKE ARASINDA 1. SIRADA

Su Kaşifi projesi Almanya, Bermuda, Fransa, İtalya, İrlanda, Polonya, G.Afrika, İspanya, İsviçre, Türkiye ve B.A. Emirlikleri olmak üzere 11 ülkede uygulanıyor. Türkiye bu 11 ülke arasında 1. sıraya yerleşirken, Tuğsavul İlkokulu da Dünya genelinde bu projeye katılan 1635 okul arasında 14. sıraya, Türkiye genelinde ise 396 okul arasında 8. sıraya yerleşti.

Konuyla ilgili açıklama yapan okul müdürü Adnan Yeşil, "Okulumuzun böyle önemli bir etkinlikte yer alması bizim için gurur verici. Su Kaşifi projesi gerçekten önemli bir proje. Çocuklarımızın böyle bir projede yer alması da ayrıca önemli. En fazla israf edilenler arasında maalesef çok yünlü, çok amaçlı kullandığımız hayatımızın varlık sebebi "su" gelmektedir. Dünya'da ve Türkiye'de su israf edilmeden nasıl kullanılır, temiz su, atık su, suyun geri dönüşümü, yağmur sularının boşa akmadan değerlendirilmesi vesaire konuların işlenerek minik bedenlerin büyük beyinlerine bu bilinci aşılayabilir isek ne mutlu bize. Uluslararası yürütülen "su kaşifi" projesi bu amacı taşımaktadır. Tuğsavul İlkokulu Avrupa yolunda ilerliyor. Herkese hayırlı olsun." dedi.

Proje koordinatör öğretmenlerinden Zuhal Turhan ise, Su Kaşifi Projesi'nde şimdiye kadar neler yapıldığını anlatarak; "Yürüttüğümüz su kaşifi projesinde öncelikle öğrenci ve öğretmenlerimizle bilgilendirme toplantıları yaptık. Öğrencilerimizle birlikte panolar hazırladık. Pankartlar ve dövizler hazırladık. Çevreye su bilinci anlatıldı. Geziler düzenlendi. Tiyatro gösterileri yapıldı. Suyun önemini anlatan defileler yapıldı. İzmir'in mevcut su potansiyeli incelendi. Geleceğe daha sağlıklı içilebilir su nasıl kazanılır, bu suyun kullanımı nasıl olur, bu konu ile ilgili bilinçlendirme çalışmaları yapıldı" diye konuştu.

Tuğsavul İlkokulu, ’Su Kaşifi’ Projesi İle Avrupa Yolunda

Tuğsavul İlkokulu, ’Su Kaşifi’ Projesi İle Avrupa Yolunda

Tuğsavul İlkokulu, ’Su Kaşifi’ Projesi İle Avrupa Yolunda

Tuğsavul İlkokulu, ’Su Kaşifi’ Projesi İle Avrupa Yolunda

Tuğsavul İlkokulu, ’Su Kaşifi’ Projesi İle Avrupa Yolunda

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim