• BIST 9774.15
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Tuğrul’dan Trafik Sigortasındaki Artışa Tepki

Tuğrul’dan Trafik Sigortasındaki Artışa Tepki
Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, zorunlu trafik sigortasına yapılan zamma anlam veremediklerini belirterek, Türkiye genelinde olduğu...

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, zorunlu trafik sigortasına yapılan zamma anlam veremediklerini belirterek, Türkiye genelinde olduğu gibi Vanlıların da bu konuda muzdarip olduğunu söyledi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, yapılan fiyat düzenlemelerinin hem sivil, hem toplu taşıma aracı sürücülerinde rahatsızlıklara yol açtığını belirtti. Haksızlığa yol açan bu uygulamaya son verilerek, sigorta ücretlendirmelerinde yeni bir düzenlemenin getirilmesi gerektiğini anlatan Tuğrul, "Akaryakıt başta olmak üzere araç kasko ve sigorta ücretleri ile tamir ve bakım masraflarının artmasıyla araç sahiplerinin giderleri yükselmiş durumda. Sigortada, fiyat serbestliğinin kaldırılması şoför esnafımız açısından olumlu bir gelişmedir. Ancak, bu işin sağlıklı çözümü için öncelikle zorunlu trafik sigortaları ile kasko tek sigorta haline getirilerek birleşik sigorta uygulanmalıdır. Araç sahiplerinin sigorta maliyetleri en aza indirilmelidir. Yetkililerden sigorta primlerinde indirim yapılmasını bekliyoruz. Zorunlu trafik sigorta primlerinin bu kadar yükselmesi etik değildir. Bir yıl içerisinde yüzde 200 oranında bir artış oldu. Sigorta ücretleri en az iki kat arttı. Geçen yıl da bu kadar araç vardı. Yine bu oranda kaza yaşanıyordu. Bu yıl bu kadar artışın olmasına anlam veremiyoruz. Ayrıca, hem sivil hem de ticari araç sürücüleri arasında olumlu ve olumsuz sürücü ayırt edilmeli, poliçeler, kişinin trafik kayıtlarındaki hasar siciline, hizmet verilen büyükşehir ile diğer il ve ilçe konumuna göre düzenlenmelidir. Kaza yapmayan veya az kaza yapan ile çok kaza yapan aynı kefeye konulmamalı. Şehrine göre az kazanan ile çok kazananı bir tutup, sicili olumsuz durumdaki sürücüleri ödüllendirip, olumlu konumdaki sürücüyü cezalandırır gibi eşit kesilecek poliçeler, haksızlığın devamı anlamına gelir" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim