• BIST 9764.17
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Tuğrul Türkeş: Terör örgütlerinin gündemimizi ele geçirmesini reddediyoruz

Tuğrul Türkeş: Terör örgütlerinin gündemimizi ele geçirmesini reddediyoruz
Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, terör örgütlerinin Türkiye'nin gündemini ele geçirmesini reddettiklerini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, terör örgütlerinin Türkiye'nin gündemini ele geçirmesini reddettiklerini söyledi. Türkeş, "'Bilmenizi isterim ki, münferit terör saldırıları açısından Londra, Paris, Brüksel ve hatta Washington ne kadar güvende ise İstanbul ve Ankara da o kadar güvenli bir şehirlerdir. Tabiatıyla, bu şehirlerde veya dünyanın herhangi bir yerinde zaman zaman teröristlerin veya birkaç meczubun, halkın güvenliğini tehdit eden saldırıları olmaktadır. Ama terör başka bir şeydir, terörize olmak başka bir şeydir.'" dedi.

Tuğrul Türkeş, 19. Avrasya Ekonomi Zirvesi'nin "Diyalogla İpekyolu Ekonomi, Enerji, İstemsiz Göç ve Terörizm" konulu konferansa katıldı. Burada bir konuşma yapan Tuğrul Türkeş, terörle mücadelenin devam edeceğini belirterek, "'Türkiye'nin nereden ve kimden gelirse gelsin insanlık dışı terör belasıyla mücadelesi kararlılıkla sürecektir. Bu bağlamda senin teröristin iyi benimki kötü gibi hastalıklı bir anlayışın önlenmesinde siz değerli insanlarının etkin katkılar sunabileceğine inanıyorum. Dünya barışı için terörle, terörizmle mücadele için ülkeler, uluslararası bir mutabakat çerçevesinde, teröristle, terörizmle mücadele bildirileri yayınlamakta, ortak komisyonlar kurmaktadır. Bu mekanizmalar kurulabilir, kurulmalı da ama asıl mesele bu mücadelede ne kadar samimi olduğunuzdadır. Umarım yürütülen çalışmalar somut neticelere vesile olur." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin, Suriyeli ve Iraklı mültecilere ev sahipliği yaptığını vurgulayan Türkeş, "'Bugün yaklaşık olarak 2 milyon 750 bin Suriyeliyi ve diğer Iraklı milletlerle birlikte 3 milyonun üstüne mülteciye gönlümüzü açtık ev sahipliği yapıyoruz. Suriyeli kardeşlerimizin eğitiminden sağlığına kadar birçok ihtiyaçlarını devlet olarak karşılıyoruz. Türkiye'nin Suriye meselesindeki insani duruşu bu şekildeyken, insanlığın en büyük sınavında zengin Avrupa Birliği ne yapmaktadır? Öte yandan, terör konusuyla ilgili önemli bir hususu dikkatinize sunmak istiyorum. Malumunuz olduğu üzere bazı ülkelerin temsilcileri Türkiye'de meydana gelen terör hadiselerini bahane ederek bu önemli buluşmaya katılmadılar. Bilmenizi isterim ki münferit terör saldırıları açısından, Londra, Paris, Brüksel ve hatta Washington ne kadar güvende ise İstanbul ve Ankara da o kadar güvenli bir şehirlerdir. Tabiatıyla, bu şehirlerde veya dünyanın herhangi bir yerinde zaman zaman teröristlerin veya birkaç meczubun, halkın güvenliğini tehdit eden saldırıları olmaktadır. Ama terör başka bir şeydir, terörize olmak başka bir şeydir. Biz terör örgütlerinin gündemimizi ele geçirmesini reddediyoruz. Elbette terörle mücadelemiz sürecek ama asla terörize edilmemize izin vermeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim