• BIST 9693.46
  • Altın 2506.644
  • Dolar 32.5784
  • Euro 34.78
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Tuğrul Türkeş: Kıbrıs müzakerelerinden özverili bir çalışma yürütülüyor

Tuğrul Türkeş: Kıbrıs müzakerelerinden özverili bir çalışma yürütülüyor
KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'i kabul etti.

KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'i kabul etti. Türkeş, Kıbrıs müzakerelerinin iyi gittiğini, Kıbrıs Türk toplumunun iyiliği özgürlüğü menfaatleri, hayrı doğrultusunda bir netice alınması için özverili bir çalışma yürütüldüğünü söyledi.

KKTC Başbakanlık Şeref Salonu'nda yer alan görüşmede, Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay da hazır bulundu. Türkiye Başbakan Yardımcısı ve Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Bakanı Tuğrul Türkeş, burada yaptığı konuşmada, KKTC'de kısa süre içerisinde yeni hükümetin kurulmasını tebrik etti ve başarılar diledi.

KKTC ziyaretine aslında dün Dr. Fazıl Küçük Müzesi'nin açılışı için başlayacağını ancak Türkiye'deki programından dolayı ziyaretin bugüne sarktığını ifade eden Türkeş, bugün Cumhurbaşkanı ile görüştüğünü, müzakereler hakkında bilgi aldığını ifade etti.

"KIBRIS MÜZAKERELERİ İYİ GİDİYOR"

Türkeş, Kıbrıs müzakerelerinin iyi gittiğini, "Kıbrıs Türk toplumunun iyiliği özgürlüğü menfaatleri, hayrı doğrultusunda bir netice alınması için özverili bir çalışma yürütüldüğünü" belirterek, Türkiye olarak bundan büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.

Türkeş, bunun yanısıra ülkede yeni hükümetin de kısa sürede kurulmasının, hem müzakerelerin, hem günlük yaşam ile iligili icraatlarda sıkıntı yaşanmaması, hem de ülkedeki demokrasi içinde birlikte uzlaşma açısından önemli bir adım olduğunu kaydetti.

Hükümetin ülkeye hayırlı olmasını temenni eden Türkeş, Kıbrıs vatandaşı olarak kendisinin de bu gelişmelerden memnuniyet duyduğunu ifade etti. Birkaç aydır Kıbrıs'taki konularla ilgili KKTC'ye ziyarette bulunmak istediğini, ancak bugüne kısmet olduğunu ifade eden Türkeş, ülkede 2 gün temaslarda bulunacağını kaydetti.

BAŞBAKAN: YENİ DÖNEM ÇOK DAHA VERİMLİ OLACAK

Başbakan Hüseyin Özgürgün de, Türkeş'in Avrupa Konseyi'nden çalışma arkadaşı olduğunu ifade ederek, Türkeş'i KKTC'de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını vurguladı. Özgürgün, her dönemde Anavatan Türkiye ile işbirliği, uyum ve koordinasyon çerçevesinde çalışarak başarıya ulaşılabileceğini gördüklerini ve bildiklerini ifade ederek, yeni dönemin çok daha olumlu ve verimli olacağını belirtti.

Bu işbirliği ve uyumun sürdürülmesi halinde gerek Türkiye gerekse KKTC'nin, müzakereler ve iç konular da dahil herhangi bir sıkıntı yaşamadan ileriye umutla bakacağını ve bu anlamda da gelişmelerin çok daha hızlı ve verimli olacağını net olarak bildiklerini söyleyen Özgürgün, bugün gerçekleştirilen ilk Bakanlar Kurulu toplantısı ve hükümet programı çalışmalarını anımsattı, ziyaretten mutluluk duyduklarını kaydetti.Cihan

Tuğrul Türkeş: Kıbrıs müzakerelerinden özverili bir çalışma yürütülüyor

Tuğrul Türkeş: Kıbrıs müzakerelerinden özverili bir çalışma yürütülüyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim