• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

TÜGİK Başkanı: Bu sene Türkiye turistiyiz

TÜGİK Başkanı: Bu sene Türkiye turistiyiz
Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, turizmde yaşanacak kayıplara az da olsa bir çözüm bulduklarını söyledi.

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, turizmde yaşanacak kayıplara az da olsa bir çözüm bulduklarını söyledi. Üyeleri ile çevrelerine, "Yurt dışına tatile gitmeyin, gezileri yurt içinde yapın" dediklerini belirten Güral, "Bu sene Türkiye turistiyiz." dedi.

TÜGİK 2016 İş Zirvesi, Antalya Titanic Deluxe Belek Otel'de düzenlendi. TÜGİK Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Erhan Özmen ve TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral'ın açılış konuşması ile başlayan zirvede, Ali Sabancı, Nevzat Aydın, Sadettin Saran, Davut Doğan gibi iş dünyasının tanınmış simaları fikir ve vizyonlarını paylaştı.

Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen terör saldırısı ile Rusya ile yaşanan uçak krizinden turizm sektörünün çok etkileneceğini belirten TÜGİK Genel Başkanı, 2016 yılında yurt dışından gelecek turist sayısında önemli bir düşüşün beklendiğini, ülke turizminin olumsuz yönde etkileneceğini açıkladı.

"BU SENE TÜRKİYE TURİSTİYİZ"

TÜGİK olarak Türkiye'ye ve turizm sektörüne nasıl destek verebileceklerini düşündüklerini ve karar aldıklarını kaydeden Güral, "Bizler TÜGİK üyeleri olarak bu yıl turistik gezilerimizi yurt içinde yapalım. Yetmedi, çevremizi de böyle yapmaya davet edelim. Hem sayı olarak, hem etki alanı olarak hiç küçümsenmeyecek bir güç oluşturuyoruz. Böylece iç turizmi canlandırarak, sektöre destek vermek istiyoruz." dedi.

"Bu sene Türkiye turistiyiz" diyerek herkese çağrı yaptıklarını aktaran Güral, seslerini duyurmak istediklerini, bu çağrıyı turizmin kalbi Antalya'dan yapmanın simgesel bir anlamı olacağına inandığını kaydetti.

"İŞ DÜNYASI VE FİNANS SEKTÖRÜ BİR ELMANIN YARISIDIR"

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Erhan Özmen ise 2016 yılından itibaren büyüme hedeflerini yukarı taşıyacak politik kararlar almak gerektiğini vurgulayarak, "Hedefimize doğru daha güçlü bir şekilde gitmeliyiz. İş dünyası ile finans sektörü arasında bir ayrışma yaşanıyor. Önemli bir yanlış. Türkiye gemisi yüzmeye devam ediyor. Bugün Ankara'da yapılan zirveden çok önemli sonuçlar çıkmasını bekliyorum. İş dünyasıyla finans sektörü bir elmanın yarılarıdır. Bunlar dünyanın hiçbir yerinde ayrılamaz. Mutlaka devletimiz nezdinde yapılan toplantı ve akabinde alınacak kararlar bu elmanın sağlıklı bir şekilde ülkeye katkı sağlanması sağlanmalıdır." diye konuştu.

TÜGİK Başkanı: Bu sene Türkiye turistiyiz

TÜGİK Başkanı: Bu sene Türkiye turistiyiz

TÜGİK Başkanı: Bu sene Türkiye turistiyiz

TÜGİK Başkanı: Bu sene Türkiye turistiyiz

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim