• BIST 8995.6
  • Altın 2279.892
  • Dolar 32.3262
  • Euro 35.0245
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

TÜGİAD ile Macaristan işbirliği

TÜGİAD ile Macaristan Girişimciler Derneği arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) açıklamasına göre, Girişimcilik Danışma Kurulu üyesi Ali Yücelen başkanlığındaki heyet, Global Girişimcilik Haftası etkinlikleri kapsamında Macaristan'a ziyaret gerçekleştirdi. 

Avrupa Birliği (AB) ile Macaristan hükümetinin ortak kurduğu Girişimcilik Danışma Kurulu üyesi TÜGİAD Başkanı Yücelen, Macaristan Dışişleri Bakanı Janos Martonyi tarafından açılışı yapılan zirvede bir konuşma yaptı, TÜGİAD üyeleri de iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirecek ikili projeleri ele alma fırsatı buldu.

Macaristan Dışişleri Bakanı Martonyi'nin yanı sıra Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı ve Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Janos Hovari'nin de katıldığı TÜGİAD onuruna verilen gala yemeğinde ise gerek Macaristan Dışişleri Bakanı gerekse Budapeşte'deki farklı ülkelerin büyükelçileri TÜGİAD ve Türkiye hakkında olumlu değerlendirmelerde bulundu.

Zirve kapsamında TÜGİAD ile FIVOSZ arasında kapsamlı bir işbirliği protokolü imzalandı. 

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen, "Dünyanın her köşesindeki her gelişme hepimizi etkiliyor. Ekonomik koşullar din, dil, ırk ayırmıyor. Küçük şirketler büyük şirketlere göre ekonomik koşullara daha hızlı uyum sağlıyor ve daha çok katma değer üretiyor. Üstelik  gelirin de tabana daha adil dağılmasını sağlıyor. Bu nedenle girişim ve inovasyon önemli" değerlendirmesini yaptı.

Türkiye ile ilgili öğrendikleri yeni bilgilerin heyecan yarattığını belirten Yücelen, şunları aktardı: 

"Pek çok sektörde olumlu işbirliğinin kapılarını açtık, hatta IT sektöründe biraz daha hızlı gelişmeler olacak gibi. Hem Macar hem de Türk işadamları gerekeni yapıyor. Açıkçası TÜGİAD onuruna verilen gala yemeğine katılan farklı ülkelerin büyükelçilerinden hem Türkiye hem de TÜGİAD ile ilgili güzel yorumlar duymak insana farklı bir gurur veriyor." 

TÜGİAD üyesi genç işadamları olarak Macaristan ile ortak bir toplantı düzenlediklerini belirten Yücelen, "Amacımız beraber projeler yapmak, yaşama geçirmek ve her iki ülkeye de yararlı olmak. Bu amaçla bir işbirliği protokolüne imza attık. Önümüzdeki günlerde pek çok başarıya imza atacağız" ifadelerini kullandı.

TÜGİAD üyelerinin 2 gün süren Macaristan seyahatinde Global Girişimcilik Haftası etkinliklerinin yanı sıra iş adamları; enerjiden ulaştırmaya, kimyadan turizme, bilgi teknolojilerinden tekstile kadar pek çok sektörde ortak iş yapma olanaklarını değerlendirdi. Bunun yanı sıra Türk ve Macar iş adamları, bilgi teknolojileri ve lojistik alanlarında beraber yatırım yapma kararı aldı. 

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim