• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Tugay Kerimoğlu kararını verdi!

Tugay Kerimoğlu kararını verdi!
Tugay Kerimoğlu, yardımcı antrenörlük döneminin sona erdiğini artık teknik direktör olarak görev yapacağını söyledi.

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağı Arsenal maçı öncesi, İngiliz Daily Mail Gazetesi, sarı kırmızılıların eski oyuncusu ve antrenörü Tugay Kerimoğlu ile röportaj yaptı. 

Kerimoğlu, yardımcı antrenörlük döneminin sona erdiğini, kariyerine teknik direktör olarak devam edeceğini söyledi. Yaşayacağı baskının kendisini korkutmadığını belirten Tugay Kerimoğlu, stresin futbolun bir parçası olduğunu ve bu durumla başa çıkmayı bildiğini söyledi.

“TÜRKİYE’DE İŞLER DUYGUSAL YÜRÜYOR”
44 yaşındaki teknik adam, Galatasaray'da çalıştığı dönem hakkında da konuştu. Kerimoğlu "Roberto Mancini ile Galatasaray'da takımı oturtmuştuk ve iyi bir görüntü çiziyorduk. Ancak Türkiye'de duygusal kararlar veriliyor ve büyük kulüplerde başarı, şampiyonlukla ölçülüyor." dedi.

GALATASARAY - FENERBAHÇE REKABETİ
Galatasaray -Fenerbahçe rekabetiyle ilgili de konuşan Kerimoğlu, "Fenerbahçe'den öndeyseniz, Galatasaray'da iyi karşılanırsınız. Kulübün sabrı yok. Türkiye'de her yıl şampiyonluğu kazanmak zorundasınız. Başarının tek kriteri bu. İngiltere'de önemli olan menajerin düşüncesi, felsefesi.  Blackburn'de bir sezon kendi sahamızda oynadığımız 10 maçı kaybetmiştik. Kimse de menajerin kovulması çağrısı yapmadı. Türkiye'de her şey skorborda bağlı. Bu kültürel bir mesele. Türkiye'de kalbimizle düşünürüz" yorumunu yaptı.

“SOUNESS O ANLA TARİHE GEÇTİ”
Galatasaray - Fenerbahçe rekabetine de değinen Tugay Kerimoğlu, 1996 yılındaki Türkiye Kupası'nda yaşananları hatırlattı. Kerimoğlu, "Fenerbahçe'nin stadında kupayı kazandık ve Souness dev bir bayrağı sahanın ortasına dikti. Derbilerin ne anlama geldiğini iyi biliyordu. O sırada aklından ne geçiyordu bilmiyorum ama, o anla kulübün tarihine geçti" diye konuştu.

DÜNYA 3. LÜĞÜNÜ UNUTAMIYOR
Ali Sami Yen Stadyumu için "Orada tüylerimiz diken diken olurdu" kelimelerini kullanan Tugay Kerimoğlu, 1993'te Şampiyonlar Ligi'nde yaşanan başarının kulübün gelişmesinde önemli rol oynadığını söyledi. Kerimoğlu, kariyerinin en önemli anının ise 2002 Dünya Kupası 3'üncülüğü olduğunu dile getirdi.

Galatasaray'ın kendi sahasında golsüz berabere kalarak Manchester United'ı 1993'te Şampiyonlar Ligi'nden elemesinin ardından, United'lı oyuncuların kendilerine polisin saldırıldığı yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine de Tugay, "Polis onlara zarar vermedi; korudu" dedi. O zaferin takımın ve Türk futbolunun gelişiminde kritik bir öneme sahip olduğunu söyleyen Tugay, "United büyük başarılar kazanan büyük bir takımdı. Kimse bize şans vermiyordu. O maçtan sonra United'ın hisselerinin düştüğünü ve takıma finansal zarar verdiğini hatırlıyorum" ifadelerini kullandı.

KİMİ ÖRNEK ALIYOR?
Tugay Kerimoğlu, futbolculuk döneminde Pep Guardiola'yı kendine örnek aldığını, teknik direktör olarak da Katalan teknik adamın izinden gitmesi halinde başarılı olacağını söyledi.

HAGİ'NİN YERİ AYRI
Tugay birlikte oynadığı en iyi isimler olarak ise Andy Cole ve Dwight Yorke ismini söylemesine karşın, Rumen maestro Hagi'ye ise ayrı bir parantez açtı. Tugay, Hagi için "İsminin önüne kimseyi koyamayacağınız harika bir insandı" yorumunu yaptı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim