• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Tüfenkci: KKTC'ye izolasyonları tüm ülkeler sessizce izliyor

Tüfenkci: KKTC'ye izolasyonları tüm ülkeler sessizce izliyor
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kıbrıs Türk halkına uygulanan izolasyonları dünya ülkelerinin sessizlik içerisinde izlediğini kaydetti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kıbrıs Türk halkına uygulanan izolasyonları dünya ülkelerinin sessizlik içerisinde izlediğini kaydetti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu'yu ziyaret etti. Tüfenkci ziyarette yaptığı açıklamada KKTC'nin Türkiye için son derece önemli olduğunu kaydetti. Tüfenkci, KKTC'yi bir komşudan öte dost ve kardeş olarak gördüklerini ifade ederek, kendilerini evlerinde hissettiklerini, Anadolu insanının samimiyetini ve içtenliğini tüm KKTC'de gördüklerini söyledi.

"TÜM DÜNYA MAALESEF SESSİZLİK İÇİNDE İZLEMEKTEDİR"

Kıbrıs Türk halkının bu özelliklerini yıllardır kalıcı barış için sürdürdüğü çabada da gördüklerini kaydeden Bülent Tüfenkci, "Yıllardır süren siyasi izolasyonu, tanınmamışlığı, bir milletin siyasi kimliği ve varlığının inkar edilişini tüm dünya maalesef sessizlik içinde izlemektedir." diye konuştu.

Tüfenkci, Kıbrıs Türkü'nün Annan Planı'na gösterdiği desteği göstermeyen Rum tarafının hem AB'ye girdiğini, hem de adanın sözde tek yetkin milleti olarak tanınarak Kıbrıs Türkü'nün adada yok sayıldığını kaydetti.

Türkiye'nin ilgili kurumlarının bu haksızlığı tüm dünyaya duyurmak için her türlü girişimde bulunduğunu ifade eden Tüfenkci, BM, AB ve diğer uluslararası platformlarda KKTC'nin haklı siyasi özgürlük mücadelesinin dile getirildiğini anlattı.

KALYONCU: İMZALANAN PROTOKOLLER İNŞALLAH HAYIRLARA VESİLE OLUR

Başbakan Kalyoncu da konuk bakan Tüfenkci'nin bugün iki protokole imza attığını ve yoğun bir gün geçirdiğini belirterek, "İnşallah hayırlara vesile olur." dedi.

Kalyoncu, Tüfenkci ve heyetini aralarında görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek "Her şeyden önce Türkiye Cumhuriyeti'nin bize yönelik tavrı bizim için memnuniyet vericidir." diye konuştu. Başbakan Kalyoncu, Kıbrıs'ta çözüm olsa bile Türkiye'yle ilişkilerinin her zaman devam edeceğini vurguladı.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim