• BIST 9050
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

TÜBİTAK'tan Yamanlar'a 14 madalya

TÜBİTAK'tan Yamanlar'a 14 madalya
Özel Yamanlar Fen ve Anadolu Liseleri öğrencileri, TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatlarında 3 altın, 7 gümüş, 4 bronz toplam 14 madalya ile Türkiye'nin en...

Özel Yamanlar Fen ve Anadolu Liseleri öğrencileri, TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatlarında 3 altın, 7 gümüş, 4 bronz toplam 14 madalya ile Türkiye'nin en çok madalya alan okulu oldu.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından 5-6 Aralık 2015 tarihlerinde Türkiye genelinde öğrencilerin katılımı ile Ankara'da yapılan Liselerarası 23.Ulusal Bilim Olimpiyatları ile 20. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatlarının Ödül Töreni Antalya Belek Belconti Hotel'de yapıldı. Özel Yamanlar Fen ve Anadolu Liseleri öğrencileri Tübitak Ulusal Bilim Olimpiyatlarında 3 altın, 7 gümüş, 4 bronz toplam 14 madalya ile Türkiye'nin en çok altın madalyası alan okulu olurken toplamda da en çok madalya alan okul olmayı başardı.

5-6 Aralık 2015 tarihlerinde Ankara'da yapılan Ulusal Bilim Olimpiyatlarının başarılı öğrencileri Antalya'da Uluslar Arası Bilim Olimpiyatlarına Yetiştirme Kampı'na çağrıldı. Öğrencilere, TÜBİTAK tarafından 30 Ocak-13 Şubat 2016 tarihlerinde 15 günlük bir program uygulandı. Bu programda öğrencilere, Türkiye'nin alanında öğretim üyelerince dersler verildi. Program sonunda düzenlenen tören ile başarılı öğrencilere ödülleri TÜBİTAK Bilim Adamı Yetiştirme Dairesi Başkanı Prof.Dr. Mustafa Çufalı verdi.

İzmir Özel Yamanlar Fen ve Anadolu Liseleri öğrencileri Ali Faik Acer, kimya altın, Ahmet İleri, matematik altın ve Ömer Avcı, matematik altın madalya kazandı. İbrahim Furkan Kaya, kimya gümüş, Furkan Bahar, kimya gümüş, Alperen Öztürk, kimya gümüş, Ahmet Kocataş, biyoloji gümüş, Ömer Topaloğlu, matematik gümüş, Kayacan Vesek, bilgisayar gümüş ve Burak Çetin, bilgisayar gümüş madalya alırken, Ömer Yusuf Yılmaz, matematik bronz, Anıl Arda Arık, matematik bronz, Mehmet Eren Karabulut, matematik bronz, Fikret Kıroğlu, biyoloji bronz madalya elde etti.

İzmir Özel Yamanlar Fen ve Anadolu Liseleri Müdürü Şakir Ural, "Öğrencilerimiz 23. Ulusal Bilim Olimpiyatlarında ulaşılması zor bir başarıya imza attı. Okulumuz bugüne kadar Dünya Bilim Olimpiyatlarında ülkemizin kazandığı 491 madalya'nın 120'sini kazanarak en çok madalya kazandıran okuldur. Bu yıl da Dünya Bilim Olimpiyatlarında ülkemize madalyalar kazandırmak için mücadele verecekler." dedi.

TÜBİTAK'tan Yamanlar'a 14 madalya

TÜBİTAK'tan Yamanlar'a 14 madalya

TÜBİTAK'tan Yamanlar'a 14 madalya

TÜBİTAK'tan Yamanlar'a 14 madalya

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim