• BIST 8718.11
  • Altın 2244.394
  • Dolar 32.3332
  • Euro 35.1644
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

TÜBİTAK’tan uzayın duayenleri NEÜ’de öğrencilerle buluştu

TÜBİTAK’tan uzayın duayenleri NEÜ’de öğrencilerle buluştu
Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen "Uzay Teknolojisine Giriş" sertifikalı eğitim programında...

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen "Uzay Teknolojisine Giriş" sertifikalı eğitim programında TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsünden duayen isimler öğrencilerle buluştu.

Programın açılışını gerçekleştiren Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Akdemir, öğrencilerinden beklentilerinin çok büyük olduğunu ve fakültelerinde bu büyük beklentileri karşılayacak bir eğitim verildiğini söyledi.

Son dönemlerde birçok badireyi atlatan TÜBİTAK'ın halen ülkenin gözbebeği olduğunu söyleyen NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, ülkenin yeni teknolojiler konusunda dünya arenasında rekabetini sağlamak için TÜBİTAK'a güvendiklerini belirtti. TÜBİTAK'ın uzay ve uydu teknolojileri konusunda alternatifsiz bir şekilde ağırlığını koruduğunu dile getiren Rektör Şeker, "Ülkenin geleceğine bu anlamda yön veren birim olarak hepimizin üzerinde itinayla, özenle titrediği bir birim olarak önümüzdeki yıllarda bize bu alanda bir güvence oluşturmuş oluyor" diye konuştu.

"Havacılık ve Uzay ülkelerin kaderini etkiliyor"

Bu çalıştayların farkındalığı artırmak için düzenlendiğini dile getiren Prof. Dr. Şeker, "Havacılık ve uzay, Türkiye'nin üzerine ciddi yatırım yaptığı, beklentilerin yüksek olduğu bir alan Bu anlamda konunun milli, yerli olma ve uluslararası alanda rekabette boy gösterme ve mücadele alanında da önemli bir köşetaşı olduğunu unutmamak gerekiyor. Bu tür stratejik alanların ülkelerin kaderini etkilediği bir gerçekliktir. Yerel değerler eşliğinde kendi milli politikalarımızı sanayimizi yönetmemiz ve başkalarının elinde oyuncak olmamamız gerekiyor" dedi.

"Türkiye'nin dışarıya olan bağımlılığı ortadan kalkacak"

Açılış konuşmalarının ardından TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Kurumsal İletişim Grup Lideri Necmi Demir, enstitülerinin tanıtım sunumunu gerçekleştirdi. Gençlere ULAKBİM'i incelemelerini tavsiye eden Demir, "Uydu teknolojileriyle yoğun olarak uğraşıyoruz. Havacılık teknolojileriyle ilgilenmeye başladık. Görüntü ve uzaktan algılama konusunda oldukça iyiyiz. Yakın zamanda açılışını gerçekleştireceğimiz optik sistemler merkezi ile bu konuda Türkiye'nin dışarıya olan bağımlılığını ortadan kaldırmış olacağız" ifadelerini kullandı.

"Balistika sisteminde dünyada bir numarayız"

Atılan bir mermi çekirdeğinin üç boyutlu olarak fotoğraflanması daha sonra veriler elde edilmesi ve bir veri tabanına atılması şeklinde çalışan Balistika sistemini geliştirdiklerini aktaran Demir, "Şu an sistemde 2 milyon görüntü var sonra o görüntüler birbirleri ile mukayese edilerek bir silahın Türkiye'nin değişik yerlerinde kullanılıp kullanılmadığını test ediyor. Dünyada böyle iki üç sistem var. Bizim sistemimiz hepsinden üstün özelliklere sahip. Balistika teknoloji ihracı yaptığımız bir ürün" şeklinde konuştu.

TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Lokman Kuzu da, öğrencilere frekans spektrumu, evren, uzay ortamı ve uydular, uydu çöpleri, dünya nereye doğru gidiyor gibi konu başlıklarında İngilizce sunum gerçekleştirdi. Daha sonra öğrencilerin sorularını cevaplayan Kuzu, yurt dışı deneyimleri hakkında da katılımcıları bilgilendirdi.

TÜBİTAK’tan uzayın duayenleri NEÜ’de öğrencilerle buluştu

TÜBİTAK’tan uzayın duayenleri NEÜ’de öğrencilerle buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim