• BIST 9079.97
  • Altın 2321.592
  • Dolar 32.3302
  • Euro 34.9641
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

TÜBİTAK’ın proje yarışması sonuçlandı

TÜBİTAK’ın proje yarışması sonuçlandı
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programı Başkanlığı (BİDEB) tarafından düzenlenen "48. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması"nın Bursa ayağında...

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programı Başkanlığı (BİDEB) tarafından düzenlenen "48. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması"nın Bursa ayağında ödüller dağıtıldı.

Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Şükrü Köse, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Projenin Bursa bölge koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Özkan, Türkiye'nin ilerlemesi ve gelişmesi için gençlerin yapacağı katkıların büyük önemi olduğunu belirtti. Öğrencilerin ürettiği fikirlerin projeye dönüşmesinden dolayı memnuniyet duyduklarını kaydeden Mustafa Özkan, "Hayal etmekten korkmayın. Biliniz ki gerçekleştirmek için önce hayal etmelisiniz. TÜBİTAK'ın gerçekleştirdiği bu yarışma online ön değerlendirme, bölge sergisi ve Ankara finali olmak üzere üç aşamadan oluşuyor. Türkiye genelinde bu yıl online ön değerlendirmeye 12 bölgeden 13 bin 946 proje başvurusu yapıldı. Bursa bölgesinden ise bin 226 proje başvurusu yapıldı. Toplam 12 alandan başvuru yapıldı. Bursa müracaat bakımından altıncı sırada yer aldı. Oluşturulan jüri üyeleri tarafından projeler titizlikle değerlendirildi ve sergiye 100 proje davet edildi. Burada da her alandan dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncü projeler değerlendirildi. Birincilik ödülüne 19 proje layık görüldü. Burada yer alan tüm projeler çok değerli. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Açılış töreninin ardından sırasıyla önce üçüncülük, ikincilik ve birincilik ödüllerini kazanan öğrencilerin isimleri okundu. Öğrencilere ödülleri protokol tarafından takdim edildi. Birincilik ödülünü kazanan öğrenciler, Ankara'da gerçekleştirilecek olan final töreninde yarışmaya hak kazandı.

TÜBİTAK’ın proje yarışması sonuçlandı

TÜBİTAK’ın proje yarışması sonuçlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim