• BIST 9524.59
  • Altın 2496.239
  • Dolar 32.596
  • Euro 34.7285
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

TUBİTAK Projeleri ESOGÜ’de Sergileniyor

TUBİTAK Projeleri ESOGÜ’de Sergileniyor
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ev sahipliğinde 22-24 Mart 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek olan "TÜBİTAK 47. Ortaöğretim Öğrencileri...

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ev sahipliğinde 22-24 Mart 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek olan "TÜBİTAK 47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Eskişehir Bölge Finali Sergisi", ESOGÜ Kapalı Spor Salonu'nda açıldı.

Serginin, ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki açılış töreninde konuşan TÜBİTAK Bölge Koordinatörü ve ESOGÜ Eğitim Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Eyüp Artvinli, sergi kapsamında; Afyonkarahisar, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Eskişehir, Kütahya, Yalova illerinden başvurusu yapılan bin 769 proje içerisinden seçilen en iyi 100 projenin üç gün boyunca sergileneceğini ve 25 Mart 2016 Cuma günü de yarışma ödül töreninin gerçekleşeceğini söyledi. Doç. Dr. Artvinli, etkinliğin temel amacının proje hazırlayarak düşünen, analiz eden, sorgulayan, çözüm üreten ve ülkeyi ileri taşıyacak bir gençlik yetiştirmek olduğunu belirtirken, bu sayede geleceğe hizmet edilmiş olunacağını ifade etti.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, proje sergilerinde kendisini en çok mutlu eden hususun, projelerini anlatan öğrencilerin gözlerindeki ışıltıyı görmek olduğunu belirtti. Eğitimin asıl hedefinin hem kendine güvenen, öz güveni yüksek gençler yetiştirmek hem de problemi çözme açısından önemli işleve sahip, nitelikli, yapılabilir, sonuç getiren ve ileriyi gören projelerin hazırlanmasını sağlamak olduğunu ifade eden Necmi Özen, proje hazırlayan tüm öğrencileri ve rehber öğretmenlerini kutladı.

ESOGÜ Rektör Vekili Prof. Dr. M. Bahaddin Acat, içinde yer aldığı topluma hizmet etmeyi amaç edinmiş bir üniversite olarak, ESOGÜ'nün böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı onur duyduğunu belirtti. Eskişehir Bölgesi'nin 2014 yılından itibaren proje başvuru sayısı açısından tüm bölgeler içinde ikinci sıraya yükseldiğini ve uluslararası başarılar da elde etmeye başlayarak, bilimsel projeler üreten gençlerin boy göstermeye başladığı bir bölge haline geldiğini belirten Prof. Dr. M. Bahaddin Acat, çabalarından dolayı başta Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Eyüp Artvinli ve ekibi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Prof. Dr. M. Bahaddin Acat ülkemiz, milletimiz ve insanlığa yararlar sunacak projelere bundan sonra da destek vermeye devam edeceklerini belirterek tüm öğrenciler ve öğretmenlerini kutladı.

Açılış töreninin ardından topluca Kapalı Spor Salonu'na geçilerek serginin açılışı yapıldı.

Serginin kapanış ve ödül töreni 25 Mart 2016 Cuma günü saat 10.00'da ESOGÜ Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşecek.

TUBİTAK Projeleri ESOGÜ’de Sergileniyor

TUBİTAK Projeleri ESOGÜ’de Sergileniyor

TUBİTAK Projeleri ESOGÜ’de Sergileniyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim