• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

TÜBİTAK Eskişehir bölge finali sergisi

TÜBİTAK Eskişehir bölge finali sergisi
TÜBİTAK 47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Eskişehir Bölge Finali Sergisi, Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kongre ve Kültür...

TÜBİTAK 47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Eskişehir Bölge Finali Sergisi, Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kongre ve Kültür Merkezi'nde açıldı.

Açılış töreninde konuşan TÜBİTAK Bölge Koordinatörü ve ESOGÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eyüp Artvinli, sergi kapsamında Afyonkarahisar, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Eskişehir, Kütahya, Yalova illerinden başvurusu yapılan bin 769 proje içerisinden seçilen en iyi 100 projenin 3 gün boyunca sergileneceğini söyledi.

Doç. Dr. Artvinli, etkinliğin temel amacının proje hazırlayarak düşünen, analiz eden, sorgulayan, çözüm üreten ve ülkeyi ileri taşıyacak bir gençlik yetiştirmek olduğunu belirtirken, bu sayede geleceğe hizmet edilmiş olunacağını ifade etti.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen de proje sergilerinde kendisini en çok mutlu eden konunun projelerini anlatan öğrencilerin gözlerindeki ışıltıyı görmek olduğunu vurguladı. Eğitimin asıl hedefinin hem kendine güvenen gençler yetiştirmek hem de problemi çözme açısından önemli işleve sahip, nitelikli, yapılabilir, sonuç getiren ve ileriyi gören projelerin hazırlanmasını sağlamak olduğunu ifade eden Necmi Özen, proje hazırlayan tüm öğrencileri ve rehber öğretmenlerini kutladı.

ESOGÜ Rektör Vekili Prof. Dr. M. Bahaddin Acat ise içinde yer aldığı topluma hizmet etmeyi amaç edinmiş bir üniversite olarak ESOGÜ'nün böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı onur duyduğunu kaydetti.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Valilik olarak böyle yarışmaların özellikle araştırma ve proje kısımlarını önemsediklerini dile getirdi. Vali Tuna, geleceğin Ali Kuşçularını, İbn-i Sinalarını ve Farabilerini yetiştirmek istediklerini anlattı. Güngör Azim Tuna, bu yönüyle TÜBİTAK yarışmalarının gençlerin çalışmalarına akademik disiplin ve bilimse boyut kazandırmanın yanı sıra, değerler eğitimi olarak görülmesi gerektiğini aktardı.

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı. Serginin kapanış ve ödül töreni 25 Mart 2016 Cuma günü saat 10.00'da ESOGÜ Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşecek.

Cihan

TÜBİTAK Eskişehir bölge finali sergisi

TÜBİTAK Eskişehir bölge finali sergisi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim