• BIST 9679.8
  • Altın 2487.627
  • Dolar 32.4195
  • Euro 34.4489
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 20 °C

TÜBİTAK 47. Araştırma Projeleri Yarışması Sona Erdi

TÜBİTAK 47. Araştırma Projeleri Yarışması Sona Erdi
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) düzenlenen, TÜBİTAK 47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Eskişehir Bölge Finali...

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) düzenlenen, TÜBİTAK 47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Eskişehir Bölge Finali Sergisi, proje sahiplerinin ödüllerini almasıyla sona erdi.

Kapanış törenine; Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Ödül töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Eyüp Artvinli, yaptığı konuşmasında, en iyi 100 projeyi sergilediklerini söyledi. Artvinli, "Sergiyi şimdiye kadar 8 binden fazla kişi ziyaret etti. Burada birinci olanlar, Ankara'daki Türkiye finaline katılacaklar. Ben şimdiden birincilerimize başarılarak diliyorum" dedi.

"ESOGÜ ELİNDEKİ TÜM İMKANLARI SEFERBER EDİYOR"

Törende bir başka konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen yaptı. Özen, 20 birinci proje arasından Türkiye'yi uluslararası alanda temsil edecek çalışmaların da yer almasını temenni etti.

ESOGÜ olarak anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını vurgulayan Rektör Gönen ise, "Biz eğitimcilerin görevi genç beyinleri yetiştirmektir. ESOGÜ, bilim ve teknoloji konusunda, elindeki tüm imkanları seferber etmektedir. Ödül almış, almamış yarışmaya katılan bütün gençleri tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu

"ALLAH GENÇLERİMİZİN YOLLARINI VE BAHTLARINI AÇIK ETSİN"

Yarışmada dereceye giren projelere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. ESOGÜ Kapalı Spor Salonu'nda 22-24 Mart tarihleri arasında düzenlenen yarışmada, birinci olan 20 proje, ikinci olan 12 proje ve üçüncü olan 12 proje ödüllerini aldı.

Korgeneral Şanver ise ödül takdimi sırasında bir konuşma yaptı. Ödülleri verirken en az öğrenciler kadar heyecanlandıklarını dile getiren Korgeneral Şanver, "Biz askerler, olaya biraz daha farklı bakarız. Bir kendi imkanlarımız ve kabiliyetlerimiz, bir de düşmanlarımızın imkanları ve kabiliyetleri. Bir ulusun gücü, milli güç unsurlarından oluşur. Askeri gücümüz ne kadar ileride olursa olsun, teknolojik gücünüz yoksa geride kalırsınız. Bilimsel ve teknolojik gücümüzün gençlerimiz tarafından benimsenmesi, gelecek için mutluluk be gurur vericidir. Allah gençlerimizin yollarını ve bahtlarını açık etsin" şeklinde konuştu.

Öte yandan Eskişehir'den 7 proje birincilik alarak, Ankara'da düzenlenecek olan Türkiye finaline katılma şansı elde etti.

TÜBİTAK 47. Araştırma Projeleri Yarışması Sona Erdi

TÜBİTAK 47. Araştırma Projeleri Yarışması Sona Erdi

TÜBİTAK 47. Araştırma Projeleri Yarışması Sona Erdi

TÜBİTAK 47. Araştırma Projeleri Yarışması Sona Erdi

TÜBİTAK 47. Araştırma Projeleri Yarışması Sona Erdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim