• BIST 9539.34
  • Altın 2487.648
  • Dolar 32.4913
  • Euro 34.75
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

TÜBA Heyeti Bilim Merkezlerindeki İncelemelerini Tamamladı

TÜBA Heyeti Bilim Merkezlerindeki İncelemelerini Tamamladı
Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Bilim Eğitimi Programı ve TÜBA Bilim ve Eğitim Stratejileri Çalışma Grubu Heyeti Türkiye'de bulunan Bilim Merkezlerindeki...

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Bilim Eğitimi Programı ve TÜBA Bilim ve Eğitim Stratejileri Çalışma Grubu Heyeti Türkiye'de bulunan Bilim Merkezlerindeki incelemelerini tamamladı.

TÜBA Konsey Üyesi olan Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Danışmanı ve TÜBA Üyesi Prof. Dr. Mustafa Safran, TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Kurulu Üyesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, TÜBA Üyesi ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adil Denizli, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Taşar, Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi ve TÜBA Üyesi Prof. Dr. Erol Pehlivan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Danışmanı Doç. Dr. Bekir Gür ve bilim merkezi yetkililerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantılarda heyet; merkezlerin kuruluşu, işleyişi, hedefi, mali ve idari yönetim sorunları hakkında brifing aldı. Türkiye'de bulunan bilim merkezlerinin yerinde incelenmesi, güçlü ve zayıf yönlerinin araştırılması ile tespiti için kurulan heyet, bilim ve araştırma standartlarının uluslararası düzeye çıkartılmasına yardım etmeyi hedefliyor. Bilimsel konularda ve bilimsel önceliklerin saptanması amacıyla incelemeler ve danışmanlık yapmak kanuni görevleri arasında yer alan TÜBA, heyetin incelemeler neticesinde yapacağı değerlendirmeleri Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına hazırlayacağı bir raporla sunacak.

30 Ocak'ta, Konya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kentteki resmi kurum ve sivil toplum kuruluşlarının da katkılarıyla hazırlanan proje ile Türkiye'de TÜBİTAK tarafından desteklenen ilk Bilim Merkezi olma özelliğini taşıyan Konya Bilim Merkezi'ni ziyaret eden heyet daha sonra farklı illerde incelemelerine devam etti. TÜBA heyetinin bir sonraki durağı Eskişehir Bilim Deney Merkezi oldu. Buradaki incelemelerin ardından Afyon'da çeşitli temaslarda bulunan heyet geçtiğimiz günlerde Kocaeli Bilim Merkezi'ne de detaylı bir gezi düzenledi. Burada merkezin özellikleri hakkında bilgi alan heyet kendi deneyimlerini de yetkililerle paylaştı. Kocaeli'nde Bilimin Sultanları sergisini de gezen heyet daha sonra atölyeler hakkında bilgi aldı. Atölyelerde çocuklarla oturup çalışma yapan heyet, bir kez daha erken yaşta bilimi sevdirmenin önemine değindi. TÜBA heyetinin son durağı ise Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi oldu. Bir dizi incelemenin sonunda heyet, bilim merkezlerinin işlevinin nasıl artırılacağı ve daha fazla gelişmesine nasıl katkı sağlanabileceği konusunda fikir alışverişinde bulundu.

TÜBA Heyeti Bilim Merkezlerindeki İncelemelerini Tamamladı

TÜBA Heyeti Bilim Merkezlerindeki İncelemelerini Tamamladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim