• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

TÜBA GEBİP Yıllık Değerlendirme Toplantısı kapanış töreni gerçekleşti

TÜBA GEBİP Yıllık Değerlendirme Toplantısı kapanış töreni gerçekleşti
Atatürk Üniversitesinde 22-24 Eylül tarihleri arasında düzenlenen TÜBA-Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarını Ödüllendirme Programı (GEBİP) ve...

Atatürk Üniversitesinde 22-24 Eylül tarihleri arasında düzenlenen TÜBA-Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarını Ödüllendirme Programı (GEBİP) ve Yıllık Değerlendirme Toplantısı kapanış töreni gerçekleşti.

Su Ürünleri Fakültesi Alabalık Çiftliğinde gerçekleşen törene, TÜBA Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mevlüt Doğan, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ile TÜBA yöneticileri ve akademisyenler katıldı.

Alabalık çiftliğinde yenilen yemek sonrası Erzurum türküleri eşliğinde keyifli dakikalar geçiren konuklar, Atatürk Üniversitesinin muhteşem doğa manzarasında söylenen türkülere eşlik etti.

Yemek sonrasında konuklara hitap eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, bilim insanlarını tarihin önemli ilim merkezlerinden biri olan Erzurum'da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Rektör Çomaklı, ülkemiz ve nihayetinde insanlık yararı gözetilerek verilen emeklerin değerlendirildiği, çok kıymetli bilgi ve fikir alışverişlerinin gerçekleştirildiği, dostlukların pekiştirildiği ilmi toplantıları üniversite olarak çok önemsediklerini belirtti.

Çomaklı: "Yönetim olarak, şahsım ve çalışma arkadaşlarımla Üniversitemizin bütün bilim adamları ve bilim alanlarını kapsayan bir bakış açısıyla Türkiye'yi yeni yüzyıla taşıyacak bilim ve teknolojik üretim bilinci ve sorumluluğu ışığında görevimizi sürdürme çabası içindeyiz. Üniversitemizin devletimizden aldığı güç ve destekle bilim alanında ciddi bir ar-ge potansiyeli mevcut. Bu potansiyeli doğru bir biçimde kullanmak en temel hedefimizdir. İnanıyorum ki ülkemizde üniversitelerimiz bağlamında üretilecek bilimin dolayısı ile teknolojinin niteliği ve başarısı, gün geçtikçe gelişerek devam edecektir.

İki gün süren toplantımız oldukça verimli geçmiştir. Üniversitemiz ve şehrimizden yeni kurduğumuz dostluk köprüleri üzerinden geçerken güzel intibalarla ayrılacağımızı ümit ediyor, değerli katılımlarınızdan dolayı şahsım ve Üniversitem adına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kendisi de Atatürk Üniversitesi mezunu olan TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar konuşmasına, "37 yıl sonra üniversitemi oldukça gelişmiş ve hızla gelişmekte olan bir işleyişle görmekten memnunum" sözleriyle başladı.

Rektör Çomaklı'nın üniversiteyi yeniden yapılandırma isteğini desteklediğini ve başaracağına inandığını söyleyen Başkan Acar, "Atatürk Üniversitesi Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden biri olarak hem bölgesel hem de uluslararası düzeyde başarılar gösterdi. Bunların artarak devam etmesini temenni ediyorum. Tekrar sayın rektörümüzün şahsında, tüm Atatürk Üniversitesi mensuplarına bu sıcak ev sahiplikleri için teşekkür ediyorum. Siz değerli hocalarımıza da katkı ve katılımlarınız için şükranlarımı arz ediyorum" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mevlüt Doğan ise Erzurum'un tarihi geçmişi olan kadim bir şehir olduğunu, tarihin her döneminde, önemli konu ve zamanlarda hep milletinin yanında olduğuna vurgu yaparak, bu şehre hizmet etmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından, Emekli THM Ses Sanatçısı Mehmet Çalmaşur, konuklara müzik dinletisi sundu.

TÜBA GEBİP Yıllık Değerlendirme Toplantısı kapanış töreni gerçekleşti

TÜBA GEBİP Yıllık Değerlendirme Toplantısı kapanış töreni gerçekleşti

TÜBA GEBİP Yıllık Değerlendirme Toplantısı kapanış töreni gerçekleşti

TÜBA GEBİP Yıllık Değerlendirme Toplantısı kapanış töreni gerçekleşti

TÜBA GEBİP Yıllık Değerlendirme Toplantısı kapanış töreni gerçekleşti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim