• BIST 9641.57
  • Altın 2481.175
  • Dolar 32.4995
  • Euro 34.6178
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Tto Başkanı Olgun’dan Girişimlere ’Yatırım’ Uyarısı

Tto Başkanı Olgun’dan Girişimlere ’Yatırım’ Uyarısı
Esnaflarla bir toplantı yapan Torbalı Ticaret Odası (TTO) Abdulvahap Olgun, yeni girişimcilerin yatırım yapmadan önce odaya danışıp bilgi almaları gerektiğini...

Esnaflarla bir toplantı yapan Torbalı Ticaret Odası (TTO) Abdulvahap Olgun, yeni girişimcilerin yatırım yapmadan önce odaya danışıp bilgi almaları gerektiğini söyledi.

Torbalı Ticaret Odası (TTO)'nın meslek komitelerine bağlı üyelerine yönelik gerçekleştirdiği toplantılar devam ediyor. Bakkal ve market işletmecileri ile bir araya gelen TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, çalışmalar hakkında üyeleri bilgilendirdi. Ticaret odasının yeni kongre merkezi binasının bittiğini ve taşınma işleminin sürdüğünü dile getiren Olgun, son dönemlerde açılan ve ardından kapanan mekanlarla ilgili olarak, "Yanlış yatırımlar nedeniyle maalesef bazı işletmeci arkadaşlarımız kısa sürede kepenk kapatıyor. Girişimci yatırımı yapmadan önce, odamıza gelip yatırım yapmak isteyeceğini belirtecek. Oda olarak gerekli analizleri yaptıktan sonra, yatırım konusunda bilgilendirme yapacağız" dedi.

Gıda satışı yapan işletmeler konusuna da değinen Olgun, "Büyük marketlerle bakkalları bir araya getirmeliyiz. Bakkallar marketlere, marketler de AVM'lere düşman. Daha iyi ve kaliteli hizmet için sektörün temsilcilerini buluşturmamız gerekiyor. Ayrıca sorunlardan bir tanesi de girişimcinin gelişigüzel yatırım yapması. Örneğin, bir girişimci gidip 5 tane marketin olduğu sokağa bir market daha açıyor. Ama bölgede öyle bir ihtiyaç yok. Bölge halkının manav, kasap gibi işletmelere ihtiyacı olabiliyor. Yanlış kararlar yüzünden birçok esnaf kepenk kapatıyor. Bu nedenle, girişimciler yatırım yapmadan önce mutlaka bize danışsınlar. Ayrıca bu konuda odalara yasal yetki verilmeli" diye konuştu.

Torbalı Ticaret Odası (TTO) Meclis Başkanı Erkan Aksoy ise oda olarak akredite denetiminden geçtiklerini dile getirdi. Aksoy, şunları söyledi:

"Yaptığımız toplantılar, TOBB tarafından Türkiye'deki diğer odalara da örnek gösterildi. Şuanda da diğer odalara uygulama olarak anlatılıp tavsiye ediliyor. Oda başkanımızın firmalara yaptığımız ziyaretler TOBB'un akreditasyon sisteminde "iyi uygulama" olarak gösterildi. Hatta ülke genelindeki birçok oda, bizden sonra bu tarz toplantıları başlatmış durumda. Aynı meslekte olanlar arasında genelde rekabet olur. İlçemizde ise tatlı rekabet ve birlik beraberlik mevcut. TTO olarak firmalar arasında çimento görevi görüyoruz."

Tto Başkanı Olgun’dan Girişimlere ’Yatırım’ Uyarısı

Tto Başkanı Olgun’dan Girişimlere ’Yatırım’ Uyarısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim