• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

TSO Ve Esnaf Odası İşverenleri İş-kur İle Buluşturdu

TSO Ve Esnaf Odası İşverenleri İş-kur İle Buluşturdu
Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde meslek edindirme kursları düzenlenmesi konusunda toplantı düzenlendi.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde meslek edindirme kursları düzenlenmesi konusunda toplantı düzenlendi.

Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı öncülüğünde Çaycuma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İŞ-KUR Zonguldak İl Müdürlüğü ve Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Çaycuma Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Projesi (UMEM) kapsamında ihtiyaç ve talebe göre meslek edindirme kursları düzenlenmesi konusunda toplantı düzenlendi.

Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıya, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş, İŞ-KUR İl Müdürü Gönül Demirsu, Zonguldak Valiliği Ticaret İl Müdürü İsmail Maden, Zonguldak İş ve Meslek Danışmanı Sevim Önce, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rıfat Sarsık, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, Emekliler Derneği Çaycuma Şube Başkanı Nizamettin Eyidoğan, Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü özgür Okur, Zonguldak Havaalanı Müdürü Hasan Özşahin, Halk Eğitim Müdürü Oktay Aksoy, Çaycuma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ali Gücük, Çaycuma Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Abasız, siyasi parti temsilcileri ve iş adamları katıldı.

Toplantıyı organize eden Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rıfat Sarsık, Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir'in ortaklaşa yapmış oldukları açıklamada, "İlçemizde çeşitli sebeplerle meslek sahibi olamamış işsizlere, hem meslek sahibi yapmak, hem işe yerleştirmek için çeşitli mesleklerde meslek edindirme ve işe yerleştirme adı ile bir proje hayata geçirilecektir. Yapılacak duyuru çerçevesinde İŞ-KUR il müdürlüğü üzerinden Çaycuma Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ile Çaycuma Milli Eğitim Merkezi Müdürlüğü koordinesinde, Çaycuma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde meslek edindirme kursları açılacaktır. Kurs kapsamında açılacak meslekler ihtiyaca göre belirlenecek ve öncelikle gaz altı kaynakçılığı, CNC operatörlüğü, endüstriyel bakım onarımcı, pres operatörü, plastik enjeksiyon operatörü, metal kalıpçılık gibi mesleklere ait olacaktır. Önümüzdeki günlerde başvuru yeri şekli diğer bilgilere ait duyuru yapılacaktır" diye konuştular.

İŞ-KUR İl Müdürü Gönül Demirsu, "Genel müdürlük olarak kurumsal kapasite ve hizmet çeşitliliğimizi sürekli geliştirerek, gerek ulusal, gerekse uluslararası alanda da tanınırlığımızı artırarak, 3 yıl süreyle Dünya Komu İstihdam Kurumları Birliği Başkanlığına seçilmiş bulunuyoruz. İş piyasasının en önemli aktörlerinden olan işverenlerimiz kurumumuz hizmetlerin odak noktasında yer almaktadır. İşverenlerimizin ihtiyaç duyduğu nitelikle iş gücünü yetiştirmeyi, temin etmeyi ve işverenleri sunmayı görev olarak benimseyerek bu kapsamda çeşitli hizmetler geliştirmekte ve uygulamaktayız. Bu hizmetler arasında en önem verdiğim programlardan biri olan iş başı eğitim programı sayesinde işverenlerimiz işe almayı, istedikleri kişiyi hiçbir maliyete katlanmadan kendilerini yetiştirme, iş arayanlarımızda işi iş başında öğrenip, mesleki deneyim ve tecrübe kazanma imkânına sahip olmamaktadır. Yine, iş gücü piyasasına nitelikli iş gücü hazırlamak, iş ve meslek danışmalığı aracılığı ile işveren danışmalığı yapmak, işe yerleştirmede aracılık yapmak, ödeme güçlüğü çektiğiniz dönemlerde destek olmakta, işverenimize sunulan hizmetlerimiz arasında yer almaktadır" dedi.

İş ve Meslek Danışmanı Sevim Önce, konuyla ilgili detayları bilgileri verirken, İŞ-KUR Müdürü Gönül Demirsu ve Zonguldak Valiliği Ticaret İl Müdürü İsmail Maden, iş adamlarının sorularını cevapladı. Toplantıya katılımın yüksek olmasından dolayı teşekkür eden Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir, daha etkili ve verimli toplantılar yapacaklarını söyleyerek, "İşverenimizin, cezai işleme mahsus kalmadan nitelikli eleman bulmada üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız" dedi.

TSO Ve Esnaf Odası İşverenleri İş-kur İle Buluşturdu

TSO Ve Esnaf Odası İşverenleri İş-kur İle Buluşturdu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim