• BIST 9079.97
  • Altın 2324.114
  • Dolar 32.3616
  • Euro 34.9438
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

TSO Başkanı Levent, Genç Girişimcilerin Vergi Muafiyetleri Hakkında Bilgi Verdi

TSO Başkanı Levent, Genç Girişimcilerin Vergi Muafiyetleri Hakkında Bilgi Verdi
Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası (TSO,) Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent, genç girişimcilere gelir vergisi mükellefiyetlerinde tanınacak muafiyetler...

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası (TSO,) Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent, genç girişimcilere gelir vergisi mükellefiyetlerinde tanınacak muafiyetler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Levent, Türkiye'de girişimciliğin arttırılması, özendirilmesi ve süreklilik kazandırılması adına dört bir koldan çalışmaların devam ettiğini bildirdi. Levent, bu çerçevede devletin KOSGEB, İŞ KUR gibi kurumlarının başta olmak üzere yine TOBB ve yerelde de belediyelerin, ticaret ve sanayi odalarının bu yöndeki çabalarının devam ettiğini ifade etti. Bozüyük TSO olarak tüm girişim fikri olan adayların KOSGEB desteklerinden faydalanabilmeleri adına girişimcilik eğitimi kurs programlarına devam ettiklerini anlatan Levent, açıklamalarının devamında, 19 Şubat 2016 tarihinde iki adet girişimcilik eğitimi sınıfı eğitim programlarının tamamlandığını, bu çerçevede yaklaşık 60 yeni girişimci adayının sertifika almaya hak kazandığını kaydetti.

"Bu çalışmalar ile birlikte her geçen gün girişimciler için uygulanan yeni destek programları bizleri de motive ediyor" diyen Levent, "Türkiye" de devlet genç girişimcileri destekliyor. 10 Şubat 2016 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan "Gelir Vergisi Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile ilk defa iş kuran girişimcilere vergi muafiyeti sağlanıyor. Kanuna göre ticari, zirai veya mesleki faaliyeti nedeniyle ilk defa gelir vergisi mükellefi olan ve 29 yaşını doldurmamış tam mükellef gerçek kişiler, üç vergilendirme dönemi boyunca vergi muafiyetinden faydalanacak. Söz konusu gelir muafiyeti, elde edilen kazançlarının 75 bin TL'lik kısmına uygulanacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim