• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

TSO Başkanı Çakır, Bartınlı İşadamlarının Konuğu Oldu

TSO Başkanı Çakır, Bartınlı İşadamlarının Konuğu Oldu
Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Cihat Çakır, kahvaltı organizasyonunda Bartınlı işadamlarının konuğu oldu.

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Cihat Çakır, kahvaltı organizasyonunda Bartınlı işadamlarının konuğu oldu.

Bartın TSO Başkanı Cihat Çakır kahvaltı öncesi yaptığı konuşmasında, "Öncelikle bizleri böyle bir programda buluşturan Bartınlı işadamlarımıza memnuniyetimi belirterek teşekkür ediyorum. Birlikten güç doğar, sözünden hareket ederek güçlerimizi birleştirdiğimiz zaman, daha güzel işler yapacağımızın bilincindeyiz. Bu vesile ile kahvaltıya iştirak eden tüm iş adamlarımızı yürekten kutluyorum. Mutlaka sorunlarımızı konuşacağımız ortamlar olmalı, bu da onlardan bir tanesidir. Birlik ve beraberlik ruhuyla kent ekonomisinin geliştirilmesi, istihdamın ve ihracatın artırılması, kentin ekonomik potansiyelini etkin biçimde geliştirilmesi, kente daha kaliteli hizmet vermesinin sağlanması öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Bartın TSO olarak her zaman ifade ettiğimiz gibi biz istişareyi çok önemsiyoruz. Sorunlarımıza müşterek çözüm üretebilmek için bu tür birlikteliklerin öneminin farkındayız. KOBİ'ler ayakta kalsınlar diye destek vermiyoruz, KOBİ'ler büyüsün, güçlensin ve dünya çapında firma haline gelsinler diye destek veriyoruz. Türkiye ekonomisi bu sayede daha ileri noktalara taşınabilir. Bunun gerçekleşmesi için özel sektörün Ar-Ge, teknoloji, markalaşma ve tasarım gibi alanlara odaklanması, bu alanlara daha hızlı kaynak ayırması doğru olacaktır. İşletmelerimiz küçük ve dağınık yapıdan kurtulmalı, kümelenmeli ve işbirliği yaparak ölçek ekonomisinden yararlanmalıdır. Sadece kamunun desteklemesine bakmayalım, işbirliğinin kendisi de bir destek bunu böyle algılayalım. Kümelenmenin, ortaklığın kendisi bir sinerji meydana getiriyor. TSO sanayinin, ticaretin kalkınmanın öncelikli adresidir. Amacımız memleketimizin ve bölgemizin kalkınmasına ön ayak olabilmektir. Görevimiz iş adamları olarak birlik ve beraberlik içerisinde bölgemizin sanayi ve ticaretini daha çok geliştirme noktasında gerekli destekleri vermektir" dedi.

Kahvaltı sonrası odanın faaliyetleri ve iştirakleri hakkında soruları cevaplayan Bartın TSO Başkanı Cihat Çakır, "İş dünyası olarak daha çok bir araya gelerek bilgi alışverişinde bulunmalıyız. Kaynaşma ve dayanışma adı altında düzenlenen kahvaltı programına katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Diğer katılımcı işadamları tek tek söz alarak, görüş ve önerilerini belirttiği kahvaltı programı Bartın ticaret ve ekonomisine dayalı istişarede bulunulması ile son buldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim