• BIST 9693.46
  • Altın 2508.992
  • Dolar 32.5787
  • Euro 34.7763
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

TSK: 6 terörist öldürüldü, 29 terörist yakalandı

TSK: 6 terörist öldürüldü, 29 terörist yakalandı
Genelkurmay Başkanlığı, Mardin'in Nusaybin ilçesi ve Şırnak'taki operasyonlarda 6 teröristin etkisiz hale getirildiğini, Şırnak'ta 2, Diyarbakır'ın...

Genelkurmay Başkanlığı, Mardin'in Nusaybin ilçesi ve Şırnak'taki operasyonlarda 6 teröristin etkisiz hale getirildiğini, Şırnak'ta 2, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 10 ve Şanlıurfa'da 17 olmak üzere toplam 29 PKK'lının yakalandığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, devam eden operasyonlar hakkında yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi; "Mardin/Nusaybin'de devam eden operasyonda; 1 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 30 adet Kaleşnikof fişeği ve bir adet Kaleşnikof şarjörü ele geçirilmiş, 14 adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

Şırnak'ta devam eden operasyonda; 3 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, 2 bölücü terör örgütü mensubu terörist ölü olarak ele geçirilmiş, 2 bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanmış. 4 adet EYP imha edilmiştir.

Hakkari/Yüksekova'da devam eden ayrıntılı arama faaliyetlerinde; bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, üç adet av tüfeği, bir adet tabanca, iki adet el bombası, 607 adet Kaleşnikof fişeği, 13 adet Kaleşnikof şarjörü, bir adet hücum yeleği, beş adet gaz maskesi ele geçirilmiş, bir adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

Şırnak/Silopi'de yapılan yol kontrolünde, bir adet el yapımı patlayıcı (200 kg Amonyum Nitrat ile güçlendirilmiş üç adet mutfak tüpü) bulunarak imha edilmiştir.

Hakkari/Çukurca'da yapılan arazi aramasında bulunan iki adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

Şanlıurfa/Haliliye'de 10 ev ve eklentilerinde yapılan aramada; 6 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, iki adet av tüfeği, iki adet tabanca (dokuz mm), 428 adet Kaleşnikof fişeği, 73 adet tabanca fişeği, 13 adet Kaleşnikof şarjörü, üç adet tabanca şarjörü, dört adet hücum yeleği ele geçirilmiş, 17 bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Diyarbakır/Bismil'de 10 ev ve eklentilerinde yapılan aramada; bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, yedi adet av tüfeği, bir adet tabanca, iki adet Kaleşnikof şarjörü, bir adet tabanca şarjörü, 48 adet Kaleşnikof fişeği, 21 adet av tüfeği fişeği ele geçirilmiş, 10 bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Siirt/Eruh'ta icra edilen operasyonda bulunan 5 ayrı mağarada, yiyecek (160 kg un, 120 kg şeker, 40 kg bulgur, 20 kg pirinç, 10 kg makarna, 5 paket tuz, 8 kutu salça, 6 kutu zeytin, 3 teneke ayçiçek yağ, 1 kutu çikolata, 2 kutu peynir) ve muhtelif tıbbi malzeme ele geçirilmiştir."

Genelkurmay, ayrıca Gaziantep/Oğuzeli'de Suriye'den Türkiye'ye yasadışı yollardan geçmeye çalışan yabancı uyruklu 8 DEAŞ terör örgütü mensubu teröristin yakalanarak gözaltına alındığını ifade etti.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim