• BIST 9524.59
  • Altın 2492.843
  • Dolar 32.5552
  • Euro 34.7123
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

TSE’den Gaziantep Büyükşehir Belediyesine Kalite Belgesi

TSE’den Gaziantep Büyükşehir Belediyesine Kalite Belgesi
Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediyesine kalite yönetim belgesi verildi.

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediyesine kalite yönetim belgesi verildi.

Gaziantep Kendirli Gazi Kültür Merkezinde düzenlenen törenle TSE Başkanı Sebahattin Korkmaz, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesini verdi.

Programda konuşan Fatma Şahin, millete hizmet hedefiyle yola çıktıklarını söyledi. Hizmet yolunda özellikle kurumsal kapasitenin artırılması gerektiğini vurgulayan Şahin, "Bilgiyi, insanı, özellikle mali boyutta parayı iyi yönetmemiz lazım. Bilgi, insan, mali kaynaklar eşittir kalite. Dolayısıyla bu kalite belgesi dediğimiz şey elimize alıp iş yerimize götüreceğimiz veya elimize alıp evimize götüreceğimiz bir kağıttan ibaret değil. Her şey kendi vicdanımız ve aklımızdan başlıyor. Vicdanımız ve aklımızdan kalifikasyonu özümsememiz lazım. Çünkü burada insana hizmet etmenin ne kadar önemli olduğunu önce özümsememiz gerekiyor, çünkü halka hizmet etmek, hakka hizmet etmek anlayışıyla bu yolculuğa çıkmazsak, bunlar yalnızca kağıt üzerinde kalır" dedi.

Vatandaşa daha kaliteli hizmet verme hedefine kilitlenmek gerektiğini ifade eden Şahin, söylem ve eylem birliğinin bir bütün olduğunu aktararak, "Onlar bu farkı görebiliyor mu? Yaşamında hissedebiliyor mu? Açtığın yol gönül yolu olabiliyor mu? Gönülden gönüle giden o yolu Neşet Ertaş rahmetlinin söylediği o yolu sıklaştırabiliyor muyuz? Bunların hepsi aslında bir araç. Bu sonunda bizim o toptan kaliteyi yakalamamız ve fark oluşturup iz çıkarmamız ve eser bırakmamız gerekiyor. Arkamızdan eserler bırakan bir takım ruhuyla çalışmamız gerekiyor" diye konuştu.

Gaziantep'in herhangi bir şehir olmadığını, 2 milyon nüfusunun yanında Suriyeli sığınmacılara hizmet edildiğini dile getiren Şahin, zoru kolaylaştırmak için kalite yönetiminin özümsenmesi gerekliliğine dikkati çekti.

"AİLEMİZE HİZMET EDER GİBİ HALKA HİZMET ETMELİYİZ"

Bilginin güç olduğunu ve iktidar yaptığını vurgulayan Şahin, "Şehirler yarışıyor. Yerel yönetim yarışında eğer iddiamız varsa, bizim o dile ulaşıp o standartları oluşturmamız lazım. Ama önce kendi standartlarımızı yerine getirmemiz ve özümsememiz lazım. Dolayısıyla bu uzun ince bir yolculuk" dedi. Şahin, programa katılan belediye personeline de seslenerek, her çalışanın kendi ailesine hizmet eder gibi halka hizmet etmesi gerektiğine vurgu yaptı.

TSE Başkanı Sebahattin Korkmaz da, Gaziantep büyükşehir belediyesinin belli kriterleri yerine getirerek, belgeyi almaya hak kazandığını söyledi. Kalite kelimesinin anlamına değinen Korkmaz, bir ürün ve hizmet verilirken, alan kişinin beklentilerinin karşılanması gerektiğini söyledi. TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesinin alınmasının müşterilerin bütün beklentilerin karşılandığı anlamına gelmediğini de anlatan Korkmaz, bu kalite belgesinin daha da üst versiyonları olduğuna işaret etti.

Gaziantep'in bu belgeyi alan 7. büyükşehir belediyesi olduğuna vurgu yapan Korkmaz, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin diğer belgelerin de alınması için çalışmalara başladığını açıkladı. TSE'nin Otomotiv Test Merkezi Kurulum Projesinin yürütücüsü olduğunu aktaran Korkmaz, "Eğer test edemiyorsanız hiçbir ürünü geliştiremezsiniz. Test edebilme gücümüz ne kadar yüksekse o kadar ürünü geliştirebilirsiniz. Otomotiv yapmak istiyorsanız onu test edecek güce sahip olmanız lazım. İşte Türk Standartlar Enstitüsü, otomotiv gibi yüksek teknoloji gerektiren ürünlerin Türkiye'de üretilmesine katkı sağlayan çok önemli projelere imza atıyor" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken ise belge alma sürecinde yaptıkları çalışmaları anlatarak, emeği geçenlere teşekkür etti. Programda TSE Başkanı Korkmaz, Fatma Şahin'e "TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ve TSE-ISO-EN 9000 yazılı bayrağı teslim etti.

Ayrıca, Korkmaz ve Şahin, törende birbirlerine hediye verdi.

TSE’den Gaziantep Büyükşehir Belediyesine Kalite Belgesi

TSE’den Gaziantep Büyükşehir Belediyesine Kalite Belgesi

TSE’den Gaziantep Büyükşehir Belediyesine Kalite Belgesi

TSE’den Gaziantep Büyükşehir Belediyesine Kalite Belgesi

TSE’den Gaziantep Büyükşehir Belediyesine Kalite Belgesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim