• BIST 9079.97
  • Altın 2304.844
  • Dolar 32.3224
  • Euro 35.0893
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

TSE'den Avrupa'ya ihracat

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ilk kez Avrupa ülkelerine "Kalite Belgelendirme Modeli" ihraç etti.

TSE'den yapılan yazılı açıklamada, Avrupa Kalite Teşkilatının (EOQ), Enstitü'nün, müşteri memnuniyeti ve müşteri algısını bütün boyutlarıyla ölçen yeni belgelendirme modelini uygulama kararı aldığı bildirildi.

Müşteri dostu kuruluş (MDK) ve müşteri dostu marka (MDM) belgelendirmelerinin, 35 Avrupa ve Akdeniz ülkesinde, TSE koordinasyon ve yönetiminde yürütüleceği ifade edilen açıklamada, EOQ'nun İstanbul'da yapılan 121. Genel Kurulu'nda, TSE'nin geliştirdiği, müşteri memnuniyeti ile müşteri algısını önceden belirlenen kapsamlı kriterler doğrultusunda çeşitli boyutlarıyla değerlendirecek belgelendirme modelinin, EOQ projesi olarak kabul edildiği belirtildi. 

Açıklamada, belgelendirme modeline ilişkin şu ifadelere yer verildi:

"MDK belgelendirmesinde, belge verilecek firmanın müşterilerine sunduğu hizmetlerin belirli bir müşteri memnuniyeti seviyesini sağlayıp sağlamadığı çeşitli kriterlere göre değerlendirilmektedir. MMD belgelendirmesinde ise birden fazla yetkili servisi olan üretici veya ithalatçı firmanın, tespit edilecek asgari sayıdaki yetkili servisleri, MDK belgelendirmesi sürecinden geçmekte ve sürecin başarılı olması durumunda o üretici veya ithalatçı firma MDK belgesi almaya hak kazanmaktadır. 

TSE, bu belgelendirme modelini geliştiren kuruluş olarak, projeye katılmak isteyen EOQ üye ülkelerine eğitim, danışmanlık ve doküman desteği sağlayacak. Ayrıca bu ülkelerin yapacağı her belgelendirmeden TSE'nin belge başına ücret alması söz konusu olacak. Bu belgelendirme modelinin EOQ tarafından benimsenmesi ile ilk kez Türkiye'nin geliştirdiği bir kalite belgelendirme modeli Avrupa ülkelerinde uygulanmaya başlanmış olacak. Türkiye'de ayrıca TSE tarafından her yıl MDK ve MDM belgesi alan kuruluşlar arasında yapılacak tetkikler sonucunda elde edilecek puanlara göre sıralama yapılacak ve bu sıralamaya göre yılın en iyi kuruluşu ya da markası ödülü verilecek."

www.istanbulhaber.com

Etiketler: , ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim