• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Tsd Kırklareli Başkanı Uzunoğlu’ndan "2022 Sayılı Yasa" Açıklaması

Tsd Kırklareli Başkanı Uzunoğlu’ndan "2022 Sayılı Yasa" Açıklaması
Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Kırklareli Şube Başkanı Arif Uzunoğlu, özürlü aylığı, bakıma muhtaç özürlü aylığı, özürlü yakını aylığı,...

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Kırklareli Şube Başkanı Arif Uzunoğlu, özürlü aylığı, bakıma muhtaç özürlü aylığı, özürlü yakını aylığı, yaşlılık aylığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aylığını kapsayan 2022 sayılı yasa ile ilgili açıklamada bulundu.

Açıklamasında, 2022 sayılı yasa kapsamındaki evde bakım gelirinde, ailenin gelirinin dikkate alınması kriterinin ortadan kaldırılması için aktif mücadele yürüttüklerini belirten TSD Şube Başkanı Uzunoğlu, "İki yıla yakın süredir özürlü aylığında ve evde bakım gelirinde, özellikle ailenin gelirinin dikkate alınması kriterinin ortadan kaldırılması için aktif mücadele yürüttük. Bu düzenlemenin yanlışlığı ortadayken ve binlerce insan mağdurken hala değişikliği bekliyoruz. Son zamanlarda hükümetin ilgili yasalarda değişiklik yapacağı haberleri alıyor ve büyük bir sevinçle bekliyorken hayal kırıklığı yaşamaya başladık ve tüm sevinçlerimiz hüsrana uğradı. Konuyla ilgili şu anda mecliste görüşülen yasa tasarısında yaşlılarla ilgili düzenlemeler tartışılırken, engellilerin yaşadığı mağduriyetle ilgili herhangi bir konu görüşülmemektedir" dedi.

Tüm derneklere, engellilere ve engelli ailelerine "birlik olma" çağrısında bulunan Uzunoğlu, "2022 sayılı yasa kapsamında engelli aylığı alırken kesintiye uğrayan engellilerin ivedilikle güçlü ses çıkarması gerekiyor. Son virajda olduğumuzu unutmamamız gerekiyor. Bu virajı da kaçırdıktan sonra bir daha kısa sürede yasa değişikliği yapılması zor olacaktır. Bu konuda tüm dernekler, engelliler ve engelli aileleri birlik olup, bu yasa tasarısında hakkımızı aramamız gerekiyor. Gün, sen, ben demeden, hükümeti, muhalefeti demeden, hep birlikte birlik olma günü" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim