• BIST 9645.02
  • Altın 2414.538
  • Dolar 32.5801
  • Euro 34.8134
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Tsd Başkanlar Kurulu Toplantısı Samsun’da Başladı

Tsd Başkanlar Kurulu Toplantısı Samsun’da Başladı
Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Başkanlar Kurulu Karadeniz Bölge Toplantısı Samsun'da başladı.

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Başkanlar Kurulu Karadeniz Bölge Toplantısı Samsun'da başladı.

Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi Kampı'nda düzenlenen ve 2 gün sürecek olan toplantıya 17 ilde bulunan 16 şube başkanları ve yöneticilerinden oluşan 20 kişi katıldı.

Toplantı öncesi konuşan TSD Genel Başkanı Şükrü Boyraz, "Amacımız, Türkiye'de engelli insanların oluşmamasıdır. Yani annelerin sakat çocuk doğurmaması, trafik kazalarından, iş kazalarından, akraba evliliklerinden oluşan sakatlıkların önlenebilmesi için Meclis ile yerel yönetimlerle ve genel yönetimlerle çalışmalar yapılmasıdır. Bu nedenle biz senede 2 defa bütün Türkiye'deki il başkanlarımızı toplar, illerinden ve bölgelerinde olan sorunları dinleyerek, mevzuattaki eksiklikleri dinleyerek Meclis'te çalışmalar yapıyoruz. Son zamanlarda ülkenin gerek ekonomik şartlarından gerekse engellilerin erişim ve ulaşım konusunda çağırdığımız toplantılara katılımın çok sağlıklı olmadığını ve işin sahiplerinin katılmasında zorluk çektiğini gördük. Biz de bu nedenle toplantılarımızı bölgelerde yapma planı aldık. İlkini Akdeniz Bölgesi'nin toplantısını Antalya'da yaptık. İkinci toplantımızda Karadeniz Bölgesi'nin toplantısını Samsun'da yapıyoruz" dedi.

Engellilerle ilgili olan sorunları Meclis'e taşıyacaklarını ifade eden Boyraz, "Sorunların karı, kışı yok. Yılbaşı olması ve hükümetin yeni olması nedeniyle biz 2016 yılında "engelli sorunları nelerdir, Karadeniz'de yaşanan sorunlar nelerdir" bunları tartışmak için Karadeniz Bölgesi'ndeki 17 ilden yaklaşık 16 şube başkanı ile beraber 2 günlük bir çalışma yapacağız. Bu toplantıda yerel yönetimler erişim ve ulaşım konusunda neler yapıyor, genel yönetimler neler yapılıyor, hükümet ile olan sıkıntılar nelerdir, 2005 yılında çıkarılan 5375 sayılı Yasa'da var olan haklarımızın uygulanıp uygulanmadığını rapor edip, TBMM'de ilgili kuruluşlara, siyasi partilerin temsilcilerine ve engellilerden sorumlu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na göndereceğiz" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz'a teşekkür eden TSD Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, "Toplantının Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi Kampı'nda yapılmasında emeği geçen ve buradaki tesislerde her türlü imkanı sağlayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Tsd Başkanlar Kurulu Toplantısı Samsun’da Başladı

Tsd Başkanlar Kurulu Toplantısı Samsun’da Başladı

Tsd Başkanlar Kurulu Toplantısı Samsun’da Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim