• BIST 9547.11
  • Altın 2489.554
  • Dolar 32.5024
  • Euro 34.7991
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Trump’ın yasağına Amerikalı yolcular da tepki gösterdi

Trump’ın yasağına Amerikalı yolcular da tepki gösterdi
Donald Trump yönetiminin aralarında Türkiye'nin de olduğu bazı ülkelerden yapılan direk uçuşlarda yolcuların, kabinde yanlarına boyutu cep telefonundan...

Donald Trump yönetiminin aralarında Türkiye'nin de olduğu bazı ülkelerden yapılan direk uçuşlarda yolcuların, kabinde yanlarına boyutu cep telefonundan büyük elektronik cihaz alamayacağını açıklamasının ardından karara tepkiler sürüyor. Aralarında ABD vatandaşının da olduğu yolcular Trump yönetiminin kararını eleştirdi.

ABD ve İngiltere'nin aralarında Türkiye'ninde olduğu bazı ülkelerden yapılan direk uçuşlarda yolcuların, kabinde yanlarına boyutu cep telefonundan büyük elektronik cihaz alamayacağını açıklamasının ardından, aralarında ABD vatandaşının da olduğu birçok yolcu bu kararı anlamsız buldu. Bu kararın ardından uçağın kargosuna vermek zorunda oldukları bilgisayar ve tabletlerinin kırılması durumunda zararlarını kimin karşılayacağını söyleyerek, karara tepki gösterdi.

"Trump, normal bir insan değil"

Atatürk Havalimanı'ndan New York'a giden bir ABD vatandaşı uçaklarda yolcuların elektronik cihazlarını kabin içersine alınmasının yasaklanmasının yanlış olduğunu söyleyerek, ABD Başkanı Trump'a tepki

gösterdi.

ABD vatandaşı yolcu, ""Biliyorsunuz Laptop gibi elektronik cihazlar artık insanların bir yaşam tarzı oldu. Bazılarımızın bütün bilgilerini ve evraklarını artık bu cihazlarda saklıyor. Bu cihazların uçakta kabin içerisine alınmaması iyi bir şey değil. Ben İstanbul'dan New York'a gidiyorum ve 11 saatlik bir uçuşum var. Ben nasıl laptopsuz uçacağım. Benim bütün kişisel bilgilerim bunun içerisinde. Bunun sorumluluğu kime ait bunu Trump'a sormak lazım. Bu Trump'ın yapmış olduğu bir uygulama ama Türkiye güvenilir bir ülke. Trump, ABD vatandaşı olarak bizden çok şey aldı. O normal bir insan değil" dedi.

"Tabletimi evde braktım artık kitap okuyacağım"

Tabletini evde bıraktığını söyleyen Tuğçe Uğurlu ise "Bugün itibariyle yasağın yürürlüğe girdiğini zannediyordum. Laptopumu bagaj riskli olur diye evde bıraktım ve yanıma almadım. Bunun önlem amaçlı olduğunu anlıyorum ama yolcular için durumu zorlaştırıyor. Los Angeles'e gideceğim ve 14 saatlik bir uçuşum var. Bu saati çalışarak geçirebilirdim ama artık kitap okuyacağım" dedi.

Bu uygulamanın bir an önce kalkması gerektiğini söyleyen Altuğ Özlü ise "Atatürk Havalimanı'nda henüz bu uygulama başlamadığını öğrendim. Bu çok kötü bir uygulama. Biz çalışan insanlar olarak kabin içerisinde bilgisayar kullanıyoruz. Bu laptopları bagaja verildiğinde kırılacak mı başına bir şey mi gelecek bilmiyoruz. İnşallah bu uygulama kısa sürede kaldırılır" ifadelerini kullandı.

Yeni uygulamanın cuma günü başlaması bekleniyor

ABD ve İngiltere'nin havayolu ile gelecek yolculara güvenlik gerekçesiyle cep telefonundan büyük elektronik cihazları kabine alınmasını yasaklanması sonrası İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan 24 Mart Cuma gününden itibaren başlaması planlanıyor.

THY ile iki ülkeye yapılacak uçuşlarının güvenlik kontrolleri yapan özel güvenlik şirketi yetkililerinin yaptıkları toplantıda uygulamanın nasıl yapılacağı ele alındı. Toplantıda Atatürk Havalimanı'nı transit olarak kullanacak yolcuların beraberlerindeki elektronik cihazların konusunun detaylı olarak ele alındığı belirten yetkililer, "Yolcuların İstanbu'a gelmeden önce ilk çıkış yaptığı noktada yanındaki elektronik cihazı valizine koyması için tedbirleri alıyoruz. Ulaşılamayan ve İstanbul'a kadar cihazını koymak istemeyen yolcuların ellerindeki cihazları da burada transit salonda uçağa binerken alıp kargo bölümüne vereceğiz" dediler.

Trump’ın yasağına Amerikalı yolcular da tepki gösterdi

Trump’ın yasağına Amerikalı yolcular da tepki gösterdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim