• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

TRT'den temizlik ihalesiyle ilgili açıklama

TRT'den temizlik ihalesiyle ilgili açıklama
TRT Genel Müdürlüğü, bir gazetede yer alan "TRT'nin 21 milyonluk temizlik masrafı dudak uçuklattı" başlıklı haberin, kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu bildirdi.

TRT Genel Müdürlüğünden, dün bir gazetede yer alan "TRT'nin 21 milyonluk temizlik masrafı dudak uçuklattı" başlıklı haberin, kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğu ve TRT'de ilk defa böyle bir ihale yapılıyormuş gibi algı oluşturulmaya çalışıldığı bildirildi.

Açıklamada, bazı medya gruplarının sözde haberlerle uzun süredir kuruma yönelik bir algı operasyonu yürütmeye çalıştığı belirtilerek, tamamen yönlendirme amaçlı yapılan bu haberlerin son günlerde artmasının tesadüf olmadığı ifade edildi.

Bunun arkasında TRT'nin son zamanlarda yakaladığı başarıyı ve çıkışı gölgeleme çabaları olduğuna işaret edilen açıklamada, "Bir gazetenin 25 Şubat 2016 tarihli nüshasında 'TRT'nin 21 milyonluk temizlik masrafı dudak uçuklattı' başlığıyla yer alan haber, kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir ve TRT'de ilk defa böyle bir ihale yapılıyormuş gibi algı oluşturulmaya çalışılmaktadır" değerlendirmesine yer verildi.

Söz konusu ihalenin TRT'de yıllardır yapıldığı belirtilen açıklamada, şunlar belirtildi:

"İlk defa bu dönemde, en düşük kar marjı ile tamamlanmıştır. Ayrıca yapılan ihale, temizlik yanında, bahçe bakımı hizmetlerini de kapsamaktadır. Haberin içeriğinde de yer alan bu bilginin, başlıkta yer almaması art niyeti açıkça ortaya koymaktadır. TRT'nin tüm alımları büyük bir titizlikle ve şeffaflıkla gerçekleşmektedir. İlgili haberde yer alan hizmetler 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 19. maddesi gereğince açık ihale usulüyle yapılmıştır. Genel Temizlik Hizmeti için 113 firmadan doküman alınmış, ihale için 20 firma teklifte bulunmuştur. Adı geçen hizmetler için 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, Kamu İhale Genel Tebliği ve Hizmet Alımları Uygulama Yönetmeliği'nde yer alan hükümlere göre gelen firma teklifleri değerlendirilerek, ekonomik açıdan en avantajlı teklifi veren firma ile sözleşme imzalanmıştır. Haberde yer alan 'Özel Güvenlik Hizmeti, Kreş ve Gündüz Bakımevi' ihalelerine de yine 20'ye yakın firma katılmış, açık ihale sonucunda en avantajlı teklifi veren firmalarla sözleşme imzalanmıştır."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim