• BIST 9693.46
  • Altın 2509.906
  • Dolar 32.5696
  • Euro 34.7707
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

TRSM, hastaları model uçak uçurdu

TRSM, hastaları model uçak uçurdu
Sivas Numune Hastanesi'ne bağlı Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören şizofreni hastaları, düzenlenen etkinlikle kendi yaptıkları model uçakları...

Sivas Numune Hastanesi'ne bağlı Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören şizofreni hastaları, düzenlenen etkinlikle kendi yaptıkları model uçakları uçurdu.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören şizofreni hastası ve şizoaffektif bozukluğu olan hastalara, Türk Hava Kurumu Sivas Şubesi tarafından model uçak kursu verildi. Merkezde tedavi gören hastaları topluma kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen kurs sonrası hastalar kendi model uçaklarını yaptı. 3 haftalık çalışma sonrası model uçaklarını hazırlayan 25 hasta, Sivas 4 Eylül Stadyumu yanındaki dış sahada model uçaklarını uçurdu. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Vekili Ahmet Kemal Filiz ve Numune Hastanesi Yöneticisi İzzet Özgürlük'ün de katıldığı etkinlikte uçaklarını en uzağa gönderen Murat Talay, Ekrem Esengül ve Erkan Kol'a merkezde yapılan ahşap işleri hediye edildi.

Etkinlik hakkında bilgi veren Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Vekili Ahmet Kemal Filiz, "Toplum Ruh Sağlığı Merkezimizde tedavi gören hastalarımızın sosyal hayata adapte olmaları için pek çok kurs vermekteyiz. Merkezde tedavi gören hastalarımız, kurslarımız sayesinde hem el becerilerini geliştiriyor hem de hoşça vakit geçiriyor. Bunlardan bir tanesi olan maket uçak kursumuzda hastalarımız kendi yaptıkları maket uçakları uçuruyorlar. Yaptığımız sosyal etkinliklerle hayata tutunan hastalarımız böyle etkinliklerde yer alması mutluluk verici. Çalışmalarımızın meyvelerini toplamak bizleri de memnun ediyor" dedi. Numune Hastanesi Yöneticisi İzzet Özgürlük ise, "Amacımız hastalıklarından ötürü sosyal işlevselliğini yitirmiş, yaşam kaliteleri düşmüş olan hastalarımızın tekrardan rehabilite edilerek topluma kazandırılması, toplumda bir birey olarak varlıklarını göstermeleri ve üreterek, üretkenliğe katılarak birey vazifelerini tekrardan yerine getirmelerini sağlamaktır. Hastalarımız bu etkinliklerden faydalanması bizi oldukça memnun ediyor" ifadelerini kullandı.

Etkinliğe katılan hastalar ise uçakları yaparken yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek yarışmaktan keyif aldıklarını söyledi.

TRSM, hastaları model uçak uçurdu

TRSM, hastaları model uçak uçurdu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim