• BIST 9791.27
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Troya Oyunun Biletleri Yok Satıyor

Troya Oyunun Biletleri Yok Satıyor
Gaziantep Üniversitesi, ev sahipliği yapacağı Troya gösterisinde kullanılacak kostümlerin sergisinin açılışı yapıldı.

Gaziantep Üniversitesi, ev sahipliği yapacağı Troya gösterisinde kullanılacak kostümlerin sergisinin açılışı yapıldı. Rektör Yavuz Coşkun, oyun biletlerinin yok sattığını söyledi.

Yıllar önce Yunanların Truva kentine saldırmasıyla Anadolu'yu konu alan bu savaşlardan esinlenerek hazırlanan Troya oyununa, Gaziantep Üniversitesi ev sahipliği yapacak. Yunan mitolojisinde ve edebiyatında da çok önemli bir yere sahip olan Troya oyununun biletleri neredeyse yok satıyor.

Anadolu Ateşi'yle Türkiye'yi saran Troya oyununda kullanılacak kostümlerin sergisinin açılışı yapıldı. Serginin açılışını Yapan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun, daha önce de burada farklı oyunlara ev sahipliği yaptıklarını ifade ederek, "Troya, hepinizin bildiği üzere, Anadolu Ateşini ortaya koyan, Anadolu Ateşiyle Türkiye'yi saran, bütün Türkiye'nin her köşesinde hayranlık kazanan grubunun, yepyeni bir oyunu, Bu oyun, bu sanat etkinliği, bu toprakların Anadolu'nun yıllar öncesinden gelen hikayeyi konu alan bu oyun gerçekten bu topraklarda medeniyet yolculuğunun bugüne taşınmasını, bugüne gelişini çok güzel anlatan bir eser" dedi.

Kongre ve Sanat Merkezinin güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapacağının haberini veren Rektör Yavuz Coşkun, "Kongre ve Sanat Merkezimizin adı Mavera yani öte ötelerin ötesi daha ötesi, daha ötesi burada bilim adına, sanat adına ve ne kadar güzel etkinlik varsa onlar için, son derece muhteşem güzel bir salon Gaziantep Üniversitesinin bölgenin ve de ülkemizin geleceğine ışık tutuyor. Sahnedeki donanımı ve teknik özellikleri itibarıyla, bugün Türkiye'mizin en güzel sahnesine sahip salonudur. Gaziantep Üniversitesi olarak bu açılış etkinlikleri kapsamında, resmi açılış töreninin önümüzdeki aylarda yapacağız. Ama açılış etkinlikleri kapsamında, Mersin Opera ve Balesini geçtiğimiz günlerde "Piri Reis" oyununu seyretmiştik. Ama şimdi, muhteşem bir etkinliğe ev sahipliği yapacağız. Troya, hepinizin bildiği üzere, Anadolu Ateşini ortaya koyan, Anadolu Ateşiyle Türkiye'yi saran, bütün Türkiye'nin her köşesinde hayranlık kazanan grubunun, yepyeni bir oyunu, Bu oyun, bu sanat etkinliği, bu toprakların Anadolu'nun yıllar öncesinden gelen hikayeyi konu alan bu oyun gerçekten bu topraklarda medeniyet yolculuğunun bugüne taşınmasını, bugüne gelişini çok güzel anlatan bir eser. Birlikte seyredeceğiz. Önümüzdeki günlerde, Perşembe ve Cuma günü, burada yer alacak. Kostümleri itibarıyla inanılmaz güzel. Ödül almış olan bu eserin, kostümlerini de bugün sergiye açtık. Bu oyun için herkes bilet alıyor. Biletler Nerdeyse yok satıyor. Başka çare yok. Salonun aldığı kadar misafiri burada ağırlayacağız" şeklinde konuştu.

Troya Oyunun Biletleri Yok Satıyor

Troya Oyunun Biletleri Yok Satıyor

Troya Oyunun Biletleri Yok Satıyor

Troya Oyunun Biletleri Yok Satıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim