• BIST 9450.21
  • Altın 2497.486
  • Dolar 32.5868
  • Euro 34.8227
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

"Tren Seferlerine Son Verilmesi Yönündeki Rapor Durduruldu"

"Tren Seferlerine Son Verilmesi Yönündeki Rapor Durduruldu"
AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, trenlerin seferlerine son verilmesi yönündeki raporun TCDD'de yapılan değerlendirmeler sonucu 15 Şubat...

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, trenlerin seferlerine son verilmesi yönündeki raporun TCDD'de yapılan değerlendirmeler sonucu 15 Şubat tarihinden itibaren durdurulduğunu söyledi.

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesi, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe, beraberindeki heyetle Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Akay ve Öğe, Çerkezköy'e yapılması gereken merkezi idare yatırımları ile ilgili görüştü.

Her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Öğe, durdurulan Çerkezköy-Uzunköprü-Kapıkule tren seferlerine değinerek, "Türkiye genelinde yolcu trenlerinin doluluk oranlarının az olması nedeniyle zarar etmesinden dolayı Sayıştay denetiminde bu trenlerin seferlerine son verilmesi yönündeki rapor TCDD yapılan değerlendirmeler sonucunda 15 Şubat tarihinden itibaren durduruldu. Bilindiği üzere Halkalı'ya konteyner yük trenleri çalışmaya devam ediyor. Ancak Çerkezköy-Halkalı arası elektrifikasyon ve sinyalizasyon çalışmaları devam etmektedir. Bunun yanında hemzemin geçitlerin eksik kısımlarının tamamlanması için de çalışmalar sürüyor. Bu çalışmaların tamamlanamamasından dolayı manevra yapılamadığından parça yük ve yolcu trenlerinin Halkalı'ya girişi yapılamıyor. Bu çalışmaların da büyük kısmının Haziran ayı içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Diğer yandan ara duraklarda yolcu iniş binişleri için 9 adet peron yapımı işinde Edirne-Çerkezköy arasında kalan kısımlar halen inşa halinde olup, Çerkezköy-Halkalı arasında kalan peronların yapımına geçilecektir. İhale edilen iş kapsamındaki tüm peron işlerinin yapımının Mayıs ayında tamamlanmasından sonra sefere konacak trenlerin daha fazla durakta durması halinde yolcu sayısının da artacağını düşünülüyor. Bu durum trenlerin işlerinin durmasına göre Mayıs veya Haziran ayında yeniden sefere konması planlanıyor. Yolcu trenlerinin durdurulmasının sebebi Sayıştay'ın kararıdır" dedi.

"KAPAKLI-SARAY YOLUNA BAŞLANACAK"

Yapımı yılan hikayesine dönen ve 7 yıldır bitirilemeyen Saray-Kapaklı yoluyla da ilgili de konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, "Bu yol Saray ve Kapaklı kadar bizi de ilgilendiriyor. Bu yolun ihalesi tekrar yapıldı. Yeni çalışma ise mevsimlerin düzelmesi ile birlikte yapılmaya başlanacaktır" dedi. Öğe, Çerkezköy Devlet Hastanesi'nin açılığını ise, Nisan veya Mayıs ayı içerisinde planlandığını belirtti.

Belediye Başkanı Vahap Akay ise, ziyaret için AK Parti heyetine teşekkür ederek, "Vatandaşa hizmetin siyaseti olmaz. İlçenin sorunlarını, ihtiyaçlarını el birliği ile çözmeliyiz. Gerek merkezi idare, gerekse yerel yönetimler olarak herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli" dedi.

"Tren Seferlerine Son Verilmesi Yönündeki Rapor Durduruldu"

"Tren Seferlerine Son Verilmesi Yönündeki Rapor Durduruldu"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim