• BIST 9079.97
  • Altın 2302.3
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.0903
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Tren Kütüphane Miniklerin İlği Odağı Oldu

Tren Kütüphane Miniklerin İlği Odağı Oldu
Çankırı Belediyesi'nin çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak ve dijital çağın olumsuz etkilerinden kurtarmak hazırlanan Tren Kütüphane, çocukların...

Çankırı Belediyesi'nin çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak ve dijital çağın olumsuz etkilerinden kurtarmak hazırlanan Tren Kütüphane, çocukların ilgi odağı oldu.

Çankırı Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde faaliyete geçirilen Tren Kütüphane, ziyaretçilerini misafir etmeye başladı. Okullardan gelen talepleri değerlendiren belediye yetkilileri, her gün farklı okul ve sınıf guruplarından öğrencileri Tren Kütüphane ile buluşturacak.

İlk olarak düzenlenen etkinlikte 125. YIl Anaokulu öğrencileri, Tren Kütüphane'ye geldi. 40 minik öğrencinin katıldğı etkinlik kapsamında, çocuklara öğretmenleri tarafından hikayeler okundu. Hikayeleri can kulağı ile dinleyen minikler, trene binmenin ve trenle tanışmanın da mutluluğunu yaşadılar.

Tren Kütüphanesi ziyaretleri sırasında miniklere eşlik eden Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, çocuklarla sohbet etti. Minik öğrencilerle yakından ilgilenen Başkan Dinç, yapmış oldukları hizmetlere çocukların duyarsız kalmadığını ifade ederek, öğrencilerin Tren Kütüphaneyi ilgiyle karşılamalarından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Çocukların yüzlerindeki gülümsemelerin her şeyin üzerinde bir anlam ifade ettiğini vurgulayan İrfan Dinç, "Yapmış olduğumuz hizmetlerin ne kadar yerinde olduğunu yavrularımızın yüzlerindeki o sıcak gülümsemelerden anlayabiliyoruz. Onlar için yapılan herşey bütün hizmetlerin en üstündedir. Geleceğin büyükleri yavrularımız için bizler ne kadar elimizi taşın altına koyarsak; yarınlar o kadar umutlu ve aydınlık olacaktır. Kütüphane projelerimiz ile çocuklarımıza hem okuma alışkanlığını kazandırmayı, hem de onları dijital devrim çağının tuzaklarından kurtarmayı hedefliyoruz. Sırada uçak ve gemi kütüphanelerimiz var. Çankırımızı hep birlikte kütüphaneler şehri olma yolunda daha da ileriye taşıyacağız" ifadelerini kullandı.

Kendileri için dizayn edilen trende olmanın ve okunan hikayelerin tadını çıkaran minikler, Başkan Dinç ile fotoğraf çektirerek, Dinç'e duydukları sevgiyi de ortaya koydular. Belediye Başkanını çok sevdiklerini belirten minik öğrenciler, kendileri için her türlü hizmeti ortaya koyan Başkan Dinç'e teşekkür ettiler.

Çocuklarla bir araya geldiğinde çok mutlu olduğunu ifade eden Dinç, çocukların gözlerindeki umutlu bakışların kendisine huzur verdiğini sözlerine ekledi.

Tren Kütüphane Miniklerin İlği Odağı Oldu

Tren Kütüphane Miniklerin İlği Odağı Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim