• BIST 9687.5
  • Altın 2503.864
  • Dolar 32.587
  • Euro 34.848
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Travel Turkey İzmir'i 63 ülkeden 33 bin kişi ziyaret etti

Travel Turkey İzmir'i 63 ülkeden 33 bin kişi ziyaret etti
Fuar İzmir'de 10-13 Aralık 2015 arasında düzenlenen 9. Travel Turkey İzmir ve Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi sona erdi.

Fuar İzmir'de 10-13 Aralık 2015 arasında düzenlenen 9. Travel Turkey İzmir ve Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi sona erdi. Binden fazla firmanın katıldığı fuarı, 69 ilden ve 63 ülkeden toplam 33 bin 688 kişi ziyaret etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi evsahipliğinde İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ) ile TÜRSAB Fuarcılık ortaklığıyla organize edilen Travel Turkey İzmir, turizm sektörünü buluşturdu. Fuar katılımcıları, dört gün boyunca 2016 yılı turizm sezonu için profesyonel ziyaretçilerle görüştü. Fuar, yeni iş bağlantıları kurmak için bir platform oluşturdu.

Travel Turkey İzmir fuar ve kongresi, bu yıl da bir rekora da imza attı. Toplam 31 ülkenin katıldığı fuarı, 63 ülke ve 69 ilden 33 bin 688 kişi ziyaret etti. Partner ülke Kosova ve partner il Adana, ziyaretçilere ve katılımcılara kendilerini tanıtma fırsatı buldu. Geçen yıl fuarı, 28 bin 73 kişi ziyaret etmişti. Türkiye'de ilk kez turizm fuarı kapsamında Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi de düzenlendi. Üç gün süren kongreye Belçika, Brezilya, Fransa, İspanya, Monako, Norveç, Portekiz ve Yunanistan ile Türkiye'den 15 il katıldı. 10 davetli konuşmacı ve kayıtlı 400 kişinin yer aldığı kongrede, 28 sözlü ve 12 poster bildiri sunuldu. Türk mutfağının vurgulandığı Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi'nde ayrıca, "En İyi Uygulamalar" paneli de düzenlendi. Kongre Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, İzmir Kongre ve Ziyaretçi Bürosu, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü, TÜRSAB Fuarcılık Hizmetleri ve İZFAŞ işbirliğiyle düzenlendi.

TURİZM SEKTÖRÜNDEN TRAVEL TURKEY'E ÖVGÜ

Travel Turkey İzmir katılımcı ve ziyaretçileri, son yılların en başarılı fuarlarından birinin düzenlendiğini söyleyerek, gelecek yıl da burada olmak istediklerini belirtti.

Partner ülke Kosova'dan Travel Turkey'e katılan Dren Zatriqi ise, "Travel Turkey İzmir fuarına partner ülke olmaktan gurur duyduk. İZFAŞ'ın diğer fuarlarında da yer almayı isteriz." dedi.

Partner İili temsilen Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ozan Aksu da şunları söyledi: "Travel Turkey İzmir fuarının partner ili olmanın ayrıcalığını hissettik. Görkemli standımızla Adana'nın hem yemek kültürünü hem tarihi dokusunu anlatabilme şansına sahip olduk."

SEKTÖR TEMSİLCİLERİ MEMNUN

Jolly Tours, YGN Grup Genel Müdürü Selim Yegen, "Fuar İzmir'de düzenlenen Travel Turkey İzmir uluslararası standartlarda, İzmir'e yakışan bir fuar alanı olmuş. Sektör olarak baktığımızda, Travel Turkey İzmir fuarının büyümesini istediğimiz için burası uygun bir alan olmuş. Her şeyiyle mükemmel." ifadelerini kullandı. Fuar katılımcısı Tatil Vitrini Reklam Pazarlama Sorumlusu Berkan Şen de bu yıl fuarın, geçmiş dönemlere kıyasla daha etkili olduğunu söyledi. İlk kez Travel Turkey'e katıldığını belirten Manos Rent a Car firma yetkilisi Themos Seirlis ise, "Seneye yeniden katılmak istiyoruz. Fuar oldukça kalabalık. İş bağlantıları yaptık. Bu iş bağlantıları, Yunanistan ile Türkiye arasında bir köprü olacaktır." Benin'den ziyaretçi olarak gelen Go Travel Agency yetkilisi Olanma Ojukwu da şunları söyledi: "Travel Turkey İzmir'i ilk kez ziyaret ettik. Fuar, çok profesyonel organize edilmiş. Burada sadece Türk firmalarıyla değil, dünyanın pek çok yerinden başka firmalarla da görüşme şansı yakaladık." Fildişi Sahili'nden ziyaretçi olarak gelen Beraka Travel yetkilisi N'Zue Fulgence, "Travel Turkey İzmir ile Türkiye'nin turizm olanaklarını daha iyi anladık. Tur operatörü olarak, Türkiye ile turizm ilişkilerini güçlendirmeyi istiyoruz." dedi.

Travel Turkey İzmir'i 63 ülkeden 33 bin kişi ziyaret etti

Travel Turkey İzmir'i 63 ülkeden 33 bin kişi ziyaret etti

Travel Turkey İzmir'i 63 ülkeden 33 bin kişi ziyaret etti

Travel Turkey İzmir'i 63 ülkeden 33 bin kişi ziyaret etti

Travel Turkey İzmir'i 63 ülkeden 33 bin kişi ziyaret etti

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim