• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C

Tramvay Komitesi üyeleri Samsun’da bir araya gelecek

Tramvay Komitesi üyeleri Samsun’da bir araya gelecek
Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP), 2016 yılı Dünya Tramvay Komitesi Toplantısı'nı ve Toplu Taşımacılık Türkiye Konferansı'nı, Samsun'da...

Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP), 2016 yılı Dünya Tramvay Komitesi Toplantısı'nı ve Toplu Taşımacılık Türkiye Konferansı'nı, Samsun'da Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde yapacak.

Dünyanın kent içi ulaşım alanındaki en büyük kuruluşu UITP organize ettiği toplantı ve konferansa ilişkin işbirliği protokolü Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile UITP Eğitim Direktörü Kaan Yıldızgöz tarafından Samsun'da imzalandı. Söz konusu işbirliğiyle, UITP Tramvay Komitesi üyeleri 5-6 Eylül 2016'da Samsun'da bir araya gelecek. Komite toplantısı akabinde yine samsun'da 7 Eylül'de Toplu Taşımacılık Türkiye Konferansı düzenlenecek.

İmza töreninde konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, böyle bir organizasyonun Samsun'da yapılmasının ilin tanıtımına vereceği katkıya değindi. Yılmaz, şunları kaydetti: "Üyesi olduğumuz Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği'nin düzenlediği Dünya Tramvay Komitesi ve Türkiye Toplu Taşımacılık Konferansında yerli ve yabancı bir çok kentin toplu taşıma alanında en yetkin ve etkili isimlerinden oluşan üst düzey yöneticilerini Samsun'da ağırlamaktan mutluluk duyacağız. UITP Tramvay Komitesi Türkiye'de ilk defa Samsun'da düzenlenecek, Samsun'da ki projelerimizin bu alanın uzmanları tarafından yerinde görülmesi elbette ki bizi ziyadesiyle memnun edecektir."

UITP Eğitim Direktörü Kaan Yıldızgöz ise "Son yıllarda toplu taşıma alanında kendini gösteren gelişmelere paralel olarak, Türkiye'de de bu alanda önemli gelişmeler yaşandığını gözlemliyoruz. Samsun'da da bu alanda önemli adımlar atılıyor ve UITP olarak bu adımları yakından takip ediyoruz. UITP olarak bu etkinliğimizi Samsun'da yaparak Samsun'daki gelişmelerin tüm diğer üst düzey yöneticiler tarafından yerinde görülmesini arzuladık." dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim