• BIST 9548.68
  • Altın 2486.52
  • Dolar 32.5187
  • Euro 34.8396
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Trakya’nın İlk Güdümlü Projesi Trakya Kalkınma Ajansı Desteğiyle Hayata Geçiyor

Trakya’nın İlk Güdümlü Projesi Trakya Kalkınma Ajansı Desteğiyle Hayata Geçiyor
Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi ve Trakya Kalkınma Ajansı ortaklığında hayata geçirilecek, Trakya'nın ilk güdümlü projesi olan "Kırkpınar Alanı...

Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi ve Trakya Kalkınma Ajansı ortaklığında hayata geçirilecek, Trakya'nın ilk güdümlü projesi olan "Kırkpınar Alanı Rekreasyon Projesi'nde imzalar atıldı.

Edirne Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen imza törenine Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, kurum personeli ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi ve Trakya Kalkınma Ajansı ortaklığında gerçekleştirilecek olan güdümlü proje kapsamında Tunca Nehri'nin ve çevresinin turizm faaliyetleri açısından etkin kullanımı, yeniden düzenlenmesi amaçlanıyor.

Trakya Kalkınma Ajansı'nın 4 milyon 750 bin TL hibe desteği sağlayacağı projenin imza töreni öncesi "Kırkpınar Alanı Rekreasyon Projesi'nin tanıtımına ilişkin olarak hazırlanan slayt gösterisi izlendi. Törende konuşma yapan Edirne Valisi Şahin ve Edirne Belediye Başkanı Gürkan, projenin hazırlık süreçleri hakkında detaylı bilgiler verirken, projenin Edirne ve Trakya için hayırlı olması temennisinde bulundu. Edirne Belediye Başkanı Gürkan konuşmasında proje dahilinde beton yapıların kullanılmayacağını özellikle vurguladı.

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, "Mali destek programlarımız dışında bölgemizdeki paydaşlarımızla ortak hareket ederek illerimizin önemli ihtiyaçlarını giderecek güdümlü projeler de geliştiriyoruz. Yerel paydaşlarımız ile hayata geçireceğimiz güdümlü projede ilk adımı Edirne için attık. Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi ve Trakya Kalkınma Ajansı ortaklığında gerçekleştirilecek olan güdümlü proje kapsamında Tunca Nehri'nin ve çevresinin turizm faaliyetleri açısından etkin kullanımı, yeniden düzenlenmesi amaçlanıyor. Projenin adı Kırkpınar Alanı Rekreasyon projesidir. Proje adından da anlaşılacağı üzere Edirne'de geleneksel Kırkpınar güreşleri ve festivaline yakın bir bölgede gerçekleştirilecek. Edirne bilindiği üzere tarihi bir kent olup tarih boyunca da önem ve değerini korumuştur. Şehir bugün özellikle Osmanlı İmparatorluğu'na ve diğer medeniyetlere ait birçok tarihi yapıyı barındırıyor. Proje mekanı olarak seçilen alan tarihi yapıların yoğunlaştığı şehir merkezine oldukça yakın bir alan. Proje içerisinde söz konusu bölgede yapılacak rekreasyon ve peyzaj çalışmaları ile yürüyüş ve bisiklet yolları, oyun parkları, spor sahaları, piknik alanları, restoran, büfe ve kafeteryalar, kumsal, Tunca Nehri üzerinde yapay havuz, konser alanları gibi yapıların oluşturulması planlanıyor. Trakya Kalkınma Ajansı bu projeye 4 milyon 750 bin TL hibe desteği sağlayacak" dedi.

'Kırkpınar Alanı Rekreasyon Projesi'nin Trakya'da hayata geçirilecek ilk güdümlü proje olduğuna vurgu yapan Şahin, "Projeyle Edirne ve Trakya'nın değerine değer katacağız" ifadelerini kaydetti.

Basın mensuplarının sorularının yanıtlanmasının ardından tören sona erdi.

Trakya’nın İlk Güdümlü Projesi Trakya Kalkınma Ajansı Desteğiyle Hayata Geçiyor

Trakya’nın İlk Güdümlü Projesi Trakya Kalkınma Ajansı Desteğiyle Hayata Geçiyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim