• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Trakyalı Gençler, Silikon Vadisi Yolcusu

Trakyalı Gençler, Silikon Vadisi Yolcusu
Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) işbirliğinde başlatılan "Yeni İşim Girişim Programı" kapsamında projeleri başarılı...

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) işbirliğinde başlatılan "Yeni İşim Girişim Programı" kapsamında projeleri başarılı görülen 3 genç, Amerika'nın Kaliforniya eyaletinde bulunan Silikon Vadisi'nde staj görmeye hak kazandı.

"Yeni İşim Girişim Programı" kapsamında 30 Trakyalı genç girişimci, 5 ay boyunca özel bir eğitimden geçti. İş modeli kanvas eğitimi, iş planı workshopları, c level sohbetler, girişimci mentorluğu, disc profil analizi, mvp ile pazara giriş gibi eğitimler alan adaylar, finansman kaynakları ile buluşurken, profesyonellerce verilen mentörlük desteğinden faydalandı.

Girişimciler, geçen ay programın son aşamasında fikirlerini ara jüriye sundu ve bunlardan 9 proje, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen büyük finalde yarıştı. Finalde yarışan 9 proje arasından da, üçüncü olarak Hatice Nur Doğru akıllı giysi, ikinci Ertaç Paprat İndisera ve birinci Kadir Can Kırkoyun ise Scode projeleriyle Silikon Vadisi'nde staj görmeye hak kazandı. Projeleri başarılı görülen 3 genç girişimci, 15 Ağustos tarihinde 15 günlük staj programı için Silikon Vadisi'ne hareket edecek.

Proje hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, "Geçen sene başlatılan Kalkınma Ajansımız ve TEB'in bir projesi. Genç girişimcileri yetiştirmek için, onlara destek olmak için yapılıyor. Projeye 200'e yakın başvuru oldu. Bunlardan 30 kişi, arkadaşlarımızın elemesinden geçtikten sonra bir eğitime tabii tutuldu. Tabi bu eğitim de ciddi bir eğitim. Uzmanlar burada ders verdiler. Çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Girişimci yetiştirmek de, gençlere destek olmak da ajansımızın görevi. Tekirdağ, Edirne Kırklareli arasında dengeli bir şekilde götürdük bu konuyu. Güzel bir etkinlik oldu" dedi.

TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin de, "Bugün Trakya için, Türkiye için önemli bir günde, Tekirdağ'da NKÜ'de Kalkınma Ajansı olarak yaklaşık 8 aydan beri takip ettiğimiz girişimcilik sisteminin oluşması kapsamında 200 başvurudan, 30 tane arkadaşımızı, genç insanımızı, girişimcimizi eğitmiştik. TEB ile beraber, bu 8 ayın sonunda 9 arkadaşımız finallere kalmıştı. Bugün de burada bu 9 arkadaştan 3 tane arkadaşımızı finallerde belirleyerek Kaliforniya Silikon Vadisine göndermek için işlemlerimizi yaptık. Arkadaşlar sunumlarını yaptılar. Önemli isimlerden oluşan jürimiz, bu 3 arkadaşı belirledi. Bundan sonraki süreçte bu 3 arkadaşımız 15 Ağustos'ta Silikon Vadisine gidecekler. TEB'in orada ofisi var. Bu ofiste arkadaşlarımız 15 gün boyunca staj yapacaklar.

Trakyalı Gençler, Silikon Vadisi Yolcusu

Trakyalı Gençler, Silikon Vadisi Yolcusu

Trakyalı Gençler, Silikon Vadisi Yolcusu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim