• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Trakyaka Genel Sekreteri Şahin, Basın Mensuplarıyla Buluştu

Trakyaka Genel Sekreteri Şahin, Basın Mensuplarıyla Buluştu
Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, basın mensuplarıyla bir araya gelerek 2016 yılında yapılması planlanan projeler ve çalışmalar hakkında...

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, basın mensuplarıyla bir araya gelerek 2016 yılında yapılması planlanan projeler ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Edirne Lalezar Restaurat'ta gerçekleştirilen basın toplantısında, Kalkınma Ajansı'nın yapısı ve faaliyetleri hakkında gazetecileri bilgilendirdi. Kamu kurum kuruluşlarıyla ya da Sivil Toplum Örgütleri ile yaptıkları projeleri özenle belirlediklerini dile getiren Şahin, yapmış oldukları desteklerin devletin parası olması hasebiyle harcamaları dikkatle yaptıklarını, etkin ve verimli şekilde kullanmaya çalıştıklarını kaydetti.

Şahin, "Kariyer Hizmetlerinin Sunulmasında Çok Paydaşlı Ortaklık Modeli" teknik destek projesi Ecorys'in Türkiye liderliğinde uygulamaya konulacağını belirterek, 7 Ocak 2016 itibariyle başlayan projenin süresinin 20 ay olduğunu belirtti.

Genel Sekreter Şahin, "Trakya Kalkınma Ajansı olarak, yılda en az birkaç kez Trakya'da görev yapan gazeteci arkadaşlarımızla bir araya gelerek, kendilerine faaliyetlerimiz hakkında bilgi vermek ve fikir alışverişinde bulunmak için bu toplantıları düzenliyoruz. Dün Tekirdağ'ı gezmiştik, bugün ise Edirne'deyiz. Önümüzdeki hafta Salı günü Kırklareli'nde olacağız. Belediye başkanlarımızı, üniversitelerimizi, İŞ-KUR müdürlerimizi ziyaret edeceğiz, çünkü onlar bizim paydaşlarımız. Çeşitli iş kollarımız ve işletmelerimiz ile görüşmelerimiz olacak ve yapacağımız projeler sonucunda 20 ay sonunda 30 ay sonunda Trakya Bölgesi'ne yaklaşık 50 milyon TL çarpan etkisiyle fayda sağlayacak. Projemiz ile ilgili çalışmalarımız başladı. Ümit ediyorum tamamlandığı zaman yine bir lansman toplantısıyla sizlerle birlikte tekrar bir değerlendirme yaparız" dedi.

Trakya Bölgesi'nde vermiş oldukları hibe destekleriyle tarihten turizme, turizmden eğitime bölgedeki kalkınmayı hedeflediklerine değinen Şahin, "Bölgede yara olarak görülen sorunlara merhem olmaya çalışıyoruz. Bu noktada projeleri inceleyerek, en etkin ve en verimli anlamda destek olmaya çalışıyoruz. Sonuç itibariyle verdiğimiz destek devletin parası ve bunu harcarken de gıdım gıdım harcamaya ve olabildiğince etkin ve verimli harcamaya dikkat ediyoruz. Ve yanlış yapanı da affetmiyoruz" şeklinde konuştu.

Öte yandan, toplantıya Ecorys projesinin kilit uzman ekibi olan ve aralarında yurt dışından gelen katılımcılardan olan takım lideri David Pearson, kariyer rehberlik uzmanı Kirsten Larsen, eğitim uzmanı Besim Durgun, bilgi teknoloji uzmanı Haluk Saran ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim