• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C

Trakya Kalkınma Ajansı’nın Projesi İle 18 Hükümlü Sertifika Sahibi Oldu

Trakya Kalkınma Ajansı’nın Projesi İle 18 Hükümlü Sertifika Sahibi Oldu
Trakya Kalkınma Ajansı'nın (TRAKYAKA) projesi kapsamında düzenlenen eğitimde 18 hükümlü sertifika aldı.

Trakya Kalkınma Ajansı'nın (TRAKYAKA) projesi kapsamında düzenlenen eğitimde 18 hükümlü sertifika aldı.

TRAKYAKA, Tekirdağ 2 No'lu T Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda tahliyesi yakın hükümlülere yönelik "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" düzenledi. Eğitime katılan 18 hükümlü, düzenlenen törenle sertifikalarına kavuştu.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Ajans personelleri, Kurum Müdürü Ahmet Yıldız, Kurum 2'nci Müdürü Yusuf Gayır, Kurum Öğretmeni Serap Toktasın, kurum personelleri ve hükümlülerin katıldığı tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı. Törendeki konuşmasında Trakya'nın girişimcilik potansiyelinin artırılmasına yönelik yürütülen çalışmalar hakkında kısa bilgiler veren TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, özellikle dezavantajlı grupların mesleki eğitimlerden faydalanmasının önemine vurgu yaptı.

Düzenlenen eğitim programı hakkında bilgi veren Şahin, "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinde kursiyerlere teorik ve uygulamalı olarak 70 saatlik bir eğitim programı sunuluyor. TRAKYAKA, eğitimleri veren eğiticilerin ücretini karşılayarak sürece destek veriyor. Eğitimler sonucunda sertifika alan adaylar KOSGEB'in Girişimcilik Destek Programlarına başvurma hakkını kazanıyor. KOSGEB girişimci adaylarına bu programlar kapsamında 30 bin TL'lik hibe desteği ve sabit yatırım desteği olarak 70 bin TL'ye kadar iki yıl geri ödemesiz, sıfır faizli kredi imkanı sunuyor. Ceza ve infaz kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlülerin hükümlülük süreleri bittikten sonra sosyal hayata uyum sağlamaları, hayatlarını devam ettirmeleri için mesleki eğitimler çok önemlidir. Verdiğimiz bu eğitimler toplum hayatına döndüklerinde insanlarımızın özgüvenlerini arttıracak ve onları bilinçli bir girişimci haline getirecektir" dedi.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılarak sertifika almaya hak kazanan 18 hükümlüye sertifikaları verildikten sonra tören sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim