• BIST 8992.5
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Trakya Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Toplantısı

Trakya Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Toplantısı
Trakya Kalkınma Ajansı 2015 Yılı 2. Kalkınma Kurulu Toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Trakya Kalkınma Ajansı 2015 Yılı 2. Kalkınma Kurulu Toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Kalkınma Kurulu Başkanlığı'na iki yıllığına Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel seçildi.

Tekirdağ'da bir otelde yapılan, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan Kalkınma Kurulu Toplantısı'na, Trakya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu üyesi Cengiz Günay, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Kalkınma Bakanı Uzmanı Nuri Barış Tartıcı, kurul üyeleri, ajans personeli ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Toplantı, Kalkınma Kurulu Başkan Vekili Recep Erol'un açılış konuşmasıyla başladı. Kalkınma Kurulu başkanının yeniden seçileceği bu toplantının bölgemiz için hayırlı olmasını temenni eden Erol, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise, bugün bölgesel kalkınmanın önemli bileşenleri olarak 2015 yılının ikinci kalkınma kurulu toplantısını gerçekleştirmek üzere burada bulunduklarını hatırlattı. Şahin, şöyle devam etti:

"Bildiğiniz üzere kalkınma kurulları bölgesel gelişme hedefine yönelik olarak; bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları, özel kesim, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve yerel yönetimler arasında işbirliğini geliştirmek ve ajansları yönlendirmek üzere oluşturulmuş yönetişim organları işlevi görmektedirler. Bugüne değin yürüttüğümüz faaliyetlerde, Ajans'ın kuruluş kanununda tanımlanmış bu göreve yönelik işbirliği çabaları sergiledik. Trakya Turizm Platformu, İl Yatırım Komiteleri gibi yapılar ve zaman zaman gerçekleştirilen toplantılar vasıtası ile bölgedeki paydaş kurumlar arasında eşgüdüm ve işbirliğinin sağlanması, kurulduğu günden bu yana Ajans öncelikleri arasında yer almıştır. Yine bu kapsamda 23-25 Aralık tarihleri arasında Bulgaristan ve Yunanistan'dan işadamlarının katılımı ile "Trakya'da Sanayi ve Ticaretin Geliştirilmesi ve İşadamları Buluşması" etkinliğini düzenlemeyi planlıyoruz."

"KALKINMA KURULU AJANSIN FAALİYETLERİNE YÖN VERMELİDİR"

Kurulun temsil gücünün oldukça kapsamlı olduğunu belirten Şahin, "Kalkınma Kurulu üyeleri olarak sizlerden beklentimiz Ajans faaliyetlerine yön veren birer aktör olarak bizlere destek olmanızdır. Bugün gerçekleştirilecek oylama, üyelerimizin temsiliyeti açısından önemli bir tercih beyanı olacaktır. Kalkınma Kurulu Başkanlığı, Kalkınma Kurulu üyelerinin taleplerini yönetim kurulu nezdinde dile getirmesi yönüyle önemli bir temsiliyet makamı olarak hizmet vermektedir. İnanıyorum ki, bugün ortaya çıkacak irade beyanı, Ajans faaliyetlerine, tıpkı önceki dönemlerde olduğu gibi, güç katmaya devam edecektir. Hepimiz adına verimli bir toplantı olmasını temenni ediyor; saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.

Genel Sekreter Şahin'in 2015 Yılı Ajans faaliyetlerine ilişkin sunumunun ardından Kalkınma Kurulu Başkanlığı seçimine geçildi. Kalkınma Kurulu Başkanlığı seçimi için geçici bir divan kurulu oluşturuldu ve divan kurulu üyelerinin seçimine geçildi. İki turda yapılan oylama sonucunda 46 katılımcının oylarını alan Taner Karaoğlu, 45 katılımcının oylarını alan Mustafa Helvacıoğlu asıl kâtip üyeliklere seçilirken, yedek üyeliklere 44 oy alan Recep Erol ve 23 oy alan Tolga Erkan seçildi.

Günün en önemli seçimi olan Kalkınma Kurulu Başkanlığına Turhan Altınel ve Osman Sarı aday oldu. Başkan adaylarının kendini kurula tanıtmasından sonra seçime geçildi. Kullanılan oyların sonucunda Trakya Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanlığı'na toplam 88 katılımcının 46'sının oyunu alan Turhan Altıntel yeniden seçildi.

Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, toplantı sonunda yaptığı teşekkür konuşmasında kurul üyelerinin ve Trakya'nın sesi olmaya devam edeceğini ve kurulun yapısının değişmesi ve etkinliğinin arttırılması için daha çok çaba göstereceğini söyledi.

Toplantının son bölümünde kurul üyeleri görüş ve önerilerini iletti. Bu önerilerin arasında Kalkınma Kurulu'nun toplantılarının ilçelerde yapılması, nitelikli iş gücünün sağlanması ve eğitilmesi, Balkanlarla ilişkilerin daha çok geliştirilmesi ve coğrafi işaretlerle ilgili destek talebi öne çıktı.

Trakya Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Toplantısı

Trakya Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Toplantısı

Trakya Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Toplantısı

Trakya Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Toplantısı

Trakya Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim