• BIST 9079.97
  • Altın 2306.479
  • Dolar 32.3199
  • Euro 35.0359
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Trafikte Yeni Dönem Ve Trafik Adabı Semineri

Trafikte Yeni Dönem Ve Trafik Adabı Semineri
Erzurum'da, Direksiyon usta öğreticileri ile Trafik öğretmenlerine yönelik, "Trafikte yeni dönem ve Trafik Adabı" konulu eğitim verildi.

Erzurum'da, Direksiyon usta öğreticileri ile Trafik öğretmenlerine yönelik, "Trafikte yeni dönem ve Trafik Adabı" konulu eğitim verildi.

10 gün sürecek olan, hizmetiçi eğitim programı başlarken, bu dalda çalışan tüm öğretmen ve usta öğreticilerin ücretsiz olarak katılabilecek.

Kişi sürücü belgesini alsın sonra nasıl olsa öğrenir devrinin kapandığını ifade eden Doğu Anadolu Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı M. Alparslan Dumlu, Trafik adabının Trafik içinde, sorumluluk, yardımlaşma, tahammül, nezaket ve saygı, feragat ve fedakârlık, sabır gibi değerlere sahip olabilme yetisi olarak tanımlanmak olduğunu söyledi.

Dumlu,"Ülkemizde yaşanan trafik kazalarına ve bu kazaların sonuçlarına değindikten sonra, eski zihniyet olarak tanımladığı "Kişi sürücü belgesini alsın sonra nasıl olsa öğrenir." devrinin kapandığını, bunun yerine "önce öğrensin sonra sürücü belgesini nasıl olsa alır. Döneminin başladığını, bu doğrultuda köklü bir zihniyet değişikliğine gidildiğini ve yapılan değişikliklerin, trafik kazalarının azaltılmasında önemli ölçüde etkisinin olacak. Sürücü Kurslarında zorunlu olarak anlatılacak olan Trafik Adabı dersini bugüne kadar yapılmış en gerekli ve en büyük yenilik. Trafik adabı; Trafik içinde, sorumluluk, yardımlaşma, tahammül, nezaket ve saygı, feragat ve fedakârlık, sabır vb. değerlere sahip olabilme yetisi olarak tanımlanmaktadır. Programımız; adap ve trafik, trafikte temel değerler, empati ve iletişim, tırafikte bulunan diğer faktörlerin sürücü davranışlarına etkisini içerecek olup, yazılı kurallara uyma denetim ve ceza korkusu olmadan ve yazılı olmayan ve trafik içerisinde karşılıklı anlayış ve empati gerektiren davranışları oluşturma ve bu davranışları alışkanlık haline getirebilmeyi amaçlamaktadır. Birlikte yaşam, yardımlaşma olmadan sürdürülmesi zor bir hale gelir. Trafik ortamı, tüm yol kullanıcılarının birlikte hareket ettiği, birbirinin olumlu ya da olumsuz davranışlarından etkilendiği bir ortamdır. Bir kişinin olumlu ya da olumsuz bir davranışının tüm yol kullanıcılarını aynı şekilde etkilediği bu ortamda, değerlerimizin ne kadar önemli olduğu açıktır. Asla unutmayın iyilik eden iyilik bulur. Yapılan değişiklikler ve başarılı çalışmaları için, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim