• BIST 9079.97
  • Altın 2323.508
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9461
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Trafikte tartıştığı sahte polisi yakalattı

Trafikte tartıştığı sahte polisi yakalattı
Ankara'da Fatma D, trafikte tartıştığı ve kendisini emniyet müdürü olarak tanıtıp tehdit eden kişiyi, polise başvurarak yakalattı. Zanlının, dolandırıcılık suçlarından çok sayıda kaydı bulunduğu belirlendi.

Ankara'da Fatma D. isimli kadın, trafikte tartıştığı ve kendisini emniyet müdürü olarak tanıtıp tehdit eden bir kişiden şüphelenerek polise başvurdu. Yapılan araştırma sonucu emniyet müdürü olmadığı ve dolandırıcılık suçlarından çok sayıda kaydı bulunduğu belirlenen şüpheli Ayhan G'nin evinde ve aracında yapılan aramalarda sahte polis ve savcı kimlikleri, polis telsizi ve savcı cübbesi ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Yenimahalle Bağdat Caddesi'nde aracıyla seyir halinde olan Fatma D, trafikte bir başka aracın sürücü ile tartışmaya başladı. Aracından elinde telsizle inerek kendisini emniyet müdürü olarak tanıtan Ayhan G, polis kimliği göstererek kadın sürücüyü tehdit etti.

Gösterilen kimliğin sahte olduğundan şüphelenen sürücü, Ayhan G'nin aracının plakasını not edip Karşıyaka Polis Merkezi Amirliğine şikayette bulundu. Fatma D'nin şikayeti üzerine karakola davet edilen Ayhan G, telefonda polis ekiplerine de kendisini emniyet müdürü olarak tanıtarak kadın sürücüyü affettiğini, şikayetçi olmayacağını, daha sonra karakola geleceğini söyledi.

Yapılan araştırmada Ayhan G'nin emniyet müdürü olmadığı, dolandırıcılık, başkalarına ait kimlik veya kimlik bilgisi kullanma, hırsızlık gibi suçlardan 22 kaydının bulunduğu, "dolandırıcılık", "yetkisi olmadığı halde resmi sıfat takınarak hırsızlık", "kamu görevlileri ile ilişkisi olduğundan bahisle bir işin gördürüleceği vaadiyle dolandırıcılık", "kamu kurum ve kuruluşları vb. tüzel kişilikleri araç olarak kullanmak suretiyle dolandırıcılık", "hükümlü veya tutuklunun kaçması" gibi 9 ayrı suçtan arandığı ortaya çıktı.

Zanlının adresini belirleyen polis ekipleri, evin çevresinde önlem aldı. Bir süre sonra oturduğu binanın önüne gelen zanlı gözaltına alındı. Ayhan G'nin evinde ve aracında yapılan aramalarda 3 gram eroin, sahte polis ve savcı kimlikleri, kuru sıkı tabanca, emniyet müdürü elbisesi ve savcı cübbesi ile çekilmiş fotoğraflar, polis telsizi, hukuk kitapları ve savcı cübbesi ele geçirildi.

Gözaltına alınan zanlının emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim