• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C

Trafikte Sıkı Denetim Başlıyor

Trafikte Sıkı Denetim Başlıyor
Adana Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nce düzenlenen "Genel Zabıtanın Kural İhlali ve Ceza Tutanağı Düzenleme Eğitimi" Adana...

Adana Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nce düzenlenen "Genel Zabıtanın Kural İhlali ve Ceza Tutanağı Düzenleme Eğitimi" Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde gerçekleştirildi.

ESOB Ahi Evran Salonu'nda düzenlenen eğitim toplantısına ekip olarak görev yapan emniyet hizmetleri sınıfındaki asayiş ve merkez amirliğine bağlı polis memurları katıldı. 5 gün devam eden eğitim toplantısına katılarak eğitimlerini tamamlayan Asayiş ve Polis Merkez Amirliği personellerine, görevli oldukları zamanlarda, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 116. Maddesine istinaden, trafik kurallarına uyman sürücülere araç durdurmadan plakasına tespit tutanağı düzenleyebilecekleri, düzenlenen ihbar tutanaklarının da, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nce Trafik İdari Para Cezasına dönüştürülerek, araçların tescil adresine posta yoluyla gönderileceği anlatıldı.

Adana Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, ilgili eğitim toplantısı ile ilgili yaptıkları açıklamada, "İl Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın daha güvenli ve kaliteli bir trafik ortamında bulunmalarını sağlamak için elimizden gelen her şeyin yapılacağının değerli halkımız tarafından bilinmesi bizim için çok önemlidir. Vatandaşlarımızın karayollarında güven içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak, ilimizde meydana gelen trafik kazalarını azaltmak, trafik kazaları nedeniyle meydana gelen yaralanma, sakat kalma, can kayıpları ve ekonomik kayıpları önlemek amacıyla Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz trafik kazalarına neden olan ve sıklıkla ihlal edilen trafik kuralları üzerindeki denetimlerini kararlılıkla sürdürmektedir" dediler.

Bu bağlamda; Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nce, Asayiş ve Polis Merkez Amirliği ekiplerinde görevli personellere eğitimler düzenlendiğine de dikkat çekilen açıklama şöyle:

"Trafikte denetimin temel amacı sürücülerde davranış değişikliği yaratmaktır. Çünkü trafik ortamında insan yaşamının, sağlığının korunması maddi kayıpların azaltılması için tehlikeli sonuçları olabilecek davranışların en aza indirilmesi gerekmektedir. Yapılan bilimsel araştırmalar, trafik kurallarına uyan kişilerin diğer yasalara da uyma oranının yüksek olduğunu ortaya koymaktadır. Dolayısıyla trafik kurallarına uyma alışkanlığı kazanmış bir toplumda, asayiş ve diğer suçlarda da azalma meydana geleceği değerlendirilmektedir.

Karayolları Trafik Kanunun 6.maddesine ve Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 7. maddesine istinaden; 01/01/2013 tarihi itibari ile ekip olarak görev yapan emniyet hizmetleri sınıfındaki personele, karşılaştıkları trafik kural ihlallerine ilişkin olarak tespit tutanağı düzenleme yetkisi verilmiştir.

Eğitimlerini tamamlayan asayiş ve polis merkez amirliği personelleri görevli oldukları zamanlarda, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 116. Maddesine istinaden, trafik kurallarına uyman sürücülere araç durdurmadan plakasına tespit tutanağı düzenleyecektir. Düzenlenen ihbar tutanakları Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüzce Trafik İdari Para Cezasına dönüştürülerek araçların tescil adresine posta yoluyla gönderilecektir."

Trafikte Sıkı Denetim Başlıyor

Trafikte Sıkı Denetim Başlıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim