• BIST 8955.07
  • Altın 2279.814
  • Dolar 32.3112
  • Euro 35.0959
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 18 °C

Trafik Sigorta Pirimlerine Yapılan Zam İkinci El Araç Satışlarına Etkiledi

Trafik Sigorta Pirimlerine Yapılan Zam İkinci El Araç Satışlarına Etkiledi
Trafik sigorta primlerine yapılan zam ikinci el araç satışlarını vurdu.

Trafik sigorta primlerine yapılan zam ikinci el araç satışlarını vurdu. Her yıl yenilenen zorunlu trafik sigortası primlerine yapılan yüksek zamlar ikinci el araç satışlarını olumsuz etkiledi.

Malatya Yakınca Galericiler Sitesi Başkanı Arif Ede, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, zorunlu trafik sigorta primlerindeki artışın araç sahiplerine büyük yük getirdiğini belirtti. Bir araç sahibinin yılda iki kez vergi, bir kez zorunlu trafik sigortası pirimi, iki yılda bir kez de muayene için ücret ödediğini anlatan Ede, "Bize çok büyük bir yük getirdi. haliyle iki bandrol, bir sigorta bir muayene araç sahiplerini etkiiyor. Haliyle bizim satışlarımızı etkilemektedird. Eskiden bir aracın sigorta ücreti 200-300 TL civarındaydı. şu anda 1500-2000 TL civarına çıktı. Hatta 3 bin TL ödeyen insanlar bile var. Gayri ihtiyarı birkaç kazaya karışan kardeşlerimizin risk oranına göre bunları ayarladıkları için 3 bin ile 3 bin 500 TL zorunlu trafik sigortası ödeyen insanlar var. Bizleri bu sıkıntılarını anlatan insanlarımız var. O yüzden bu konuya hem hükümetin hem de bakanların el atmasını bekliyoruz. Sorunun bir an önce çözülmesi lazım çünkü Türkiye'nin ekonomik şartları biliniyor. Haliyle bu sıkıntı bizleri müthiş etkiliyor. İnşallah bu konunun ben çözüleceğine eminim. Bizim de girişimlerimiz oldu" dedi.

"İKİ EL OTO PAZARI YÜZDE 15 DARALDI"

Başkan Ede, Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik durum nedeniyle oto pazarında yüzde 15'e varan daralma olduğunu ifade etti. Ede, "Şu an için ekonomik şartların getirdiği sıkıntılar nedeniyle esnaf zor durumda. Haliyle bizim sektörü de baya etkiledi. İşlerimiz hemen hemen yüzde 50 civarında düştü. Sıkıntılarımız çok. İş bazında, müşteri bazında baya sıkıntılar yaşıyoruz. Yüzde 10 ila yüzde 15 oranında ikinci el araç pazarında daralma var. Burada esnaflar işyeri kirası ve vergiler gibi nedenlerle devlete mükellefiyetlerini yerlerine getiriyor. Bizim en büyük açmazımız, bu işi kayıt dışı yapanlar. Devlete en ufak bir katkısı, vergisi dolaylı kazançlarını göstermeden bu araç satış faaliyetini yapanlar var. Birçok memur, diğer esnaflar, diğer meslek gruplarının hepsi yapıyor. Bunu da devletimiz, defterdarlığımız devreye girer diye bekliyoruz. Böylece kayıt dışılık kayıt içine alınmış olur. Türkiye genelinde böyledir. Biz odalar olarak yetkililerle görüşmelerimizi sürüyor" diye konuştu.

Trafik Sigorta Pirimlerine Yapılan Zam İkinci El Araç Satışlarına Etkiledi

Trafik Sigorta Pirimlerine Yapılan Zam İkinci El Araç Satışlarına Etkiledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim